Select Menu

Περίπου το 5% των ισχυρότερων προσωπικοτήτων της Βόρειας Αυστραλίας είναι Έλληνες, μια αναλογία διπλάσια από αυτή του συνολικού ελληνικού στοιχείου στην αυστραλιανή κοινωνία (700.000 ομογενείς στα 22.000.000 κατοίκων). 

Επτά, λοιπόν, ομογενείς περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 150 ισχυρότερων προσωπικοτήτων της Νorthern Territory της Αυστραλίας, τον οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα «Νorthern Territory News». Όλοι τους προέρχονται από το Ντάργουϊν, μια πόλη με έντονο ελληνικό στοιχείο.

Να σημειώσουμε ότι στην βόρεια Αυστραλία υπάρχουν σχετικά λίγοι Έλληνες, αφού οι περισσότεροι είναι συγκεντρωμένοι στη νοτιοανατολική Αυστραλία, την Μελβούρνη κυρίως (κάπου 400.000 Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής).

Στη 15η σειρά της λίστας βρίσκεται η οικογένεια των επιχειρηματιών Πασπάλη. Οι Πασπάλη κυριαρχούν στον κλάδο καλλιέργειας αυστραλιανών μαργαριταριών, που πωλούνται με τη φίρμα «South Sea». Η εταιρεία τους («The Paspaley Family») είναι μια από τις πλουσιότερες της Αυστραλίας. Στις δραστηριότητές της συμπεριλαμβάνονται φάρμες με αγελάδες, μία τοπική αεροπορική εταιρεία με 21 αεροσκάφη, ένας στόλος 120 αλιευτικών σκαφών, αλλά και ακίνητα στο Σίδνεϊ, το Ντάργουϊν, τη Νέα Υόρκη κ.α.

Σε επίπεδο ομογένειας πάντα, στον κατάλογο των ισχυρότερων της συγκεκριμένης περιοχής της Αυστραλίας και στην 22η θέση ακολουθεί ο κατασκευαστής ακινήτων Τζον Χαλίκος.

Τεσσαρακοστός στη λίστα είναι ο Ανδρέας Λιβέρης, που ηγείται του αμερικανικού κολοσσού «Dow Chemical» και είναι σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ακολουθούν:

* Στην 66η θέση ο Άντριου Μακρίδης, επικεφαλής της εταιρείας παροχής ηλεκτρισμού και νερού στην πολιτεία.

* Στην 90 θέση ο επιχειρηματίας Μαρκ Μαρκέλις.

* Στην 97η θέση ο Λεν Νοταράς, επικεφαλής μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος.

* Στην 101η θέση ο ελληνορθόδοξος ιερέας του Ντάργουϊν Τζόελ Ξάνθος.

 Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top