Select Menu

1) Αιδώς Αργείοι...

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες συνταξιούχοι που δεν είναι πενηντάρηδες, δεν έζησαν με πελατειακές αργομισθίες στο δημόσιο και υπόκεινται σε ασφαλιστικές κρατήσεις σχεδόν από τότε που γεννήθηκαν.

Αυτών των ανθρώπων οι συντάξεις πετσοκόφτηκαν γιατί το κράτος καταλήστεψε τα ταμεία τους με τη διαφθορά, τις πελατειακές εξυπηρετήσεις και τέλος τη χρεοκοπία του.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταβάλει κάθε δεκάρα από όσα δικαιούνται και τους περικόπτονται οι συντάξεις οριζόντια.

Αυτό συμβαίνει γιατί το πολιτικό σύστημα αρνείται να απολύσει δεκάδες χιλιάδες μισθοδοτούμενους στο δημόσιο σε θέσεις άχρηστων οργανισμών και υπηρεσιών.

Αντιθέτως εισπράττουν συντάξεις δεκάδες χιλιάδες, σε ηλικίες που πολλοί παντρεύονται για πρώτη φορά στη σημερινή εποχή. Συντάξεις 2 και 2.500 ευρώ για τις οποίες έχουν καταβάλει άμεσα ή έμμεσα από ελάχιστες εισφορές έως καθόλου.

Η Ελλάδα μετά τη χρεοκοπία καταρρέει γιατί συνεχίζουν να την απομυζούν συντεχνίες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες κρατούν τη χώρα σε καθεστώς «Κατοχής».

Σημαντικότερη όλων των συντεχνιών είναι αυτή των δημοσιογράφων...

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι λειτουργούν με κώδικες δεοντολογίας υποσαχάριας Αφρικής, αφού η μαχητική αριστερή συνδικαλιστική ένωση που τους εκπροσωπεί, δεν τολμά να απαγορεύσει το ασύμβατο να είναι κάποιος υπάλληλος επιχείρησης, υπουργείου, συνδικάτου και παράλληλα να δημοσιογραφεί...

Αντιθέτως, η ΕΣΗΕΑ διαγράφει μέλη ή αναστέλλει την ιδιότητα μέλους σε δημοσιογράφους που εκφέρουν διαφορετικές απόψεις από αυτές της πλειοψηφίας του συμβουλίου της.

Το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων εκτός των εισφορών των μελών του όπως είναι δόκιμο, έχει πετύχει να εισπράττει και το αγγελιόσημο, μια εισφορά 20% για κάθε διαφήμιση που δημοσιεύεται στον ελληνικό τύπο. Από αυτό προέρχονται τα βασικά έσοδα.

Δηλαδή, κάθε διαφήμιση στοιχίζει 20% ακριβότερα για να έχουν οι δημοσιογράφοι υγιές ταμείο το οποίο δεν θέλουν να ενωθεί με των άλλων πληβείων στον ΕΟΠΥΥ...

Οι πληβείοι που έχουν καταβάλει κάθε δεκάρα που δικαιούνται και δεν εισπράττουν, πληρώνουν το ακριβότερα προϊόντα αφού το κόστος της ακριβότερης διαφήμισης μετακυλύεται στον καταναλωτή...

Εκτός από τους φόρους υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες δαπάνες υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τις τιμές των προϊόντων στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχουμε λόγω χαμηλής ανταγωνιστικότητας τους χαμηλότερους μισθούς και λόγω όλων των άλλων, τις ακριβότερες τιμές...

Αν προσπαθήσετε να μάθετε γιατί συμβαίνει αυτό, η προδευτουριά της ελληνικής δημοσιογραφίας θα σας συσκοτίσει με τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, το κεφάλαιο... Λες και οι άλλες μικρές και μεγάλες χώρες της ΕΕ που γίνεται η σύγκριση δεν έχουν καπιταλισμό, κεφάλαιο κλπ. Προσοχή, στην ελληνική αγορά υπάρχουν αγκυλώσεις και δεν λειτουργεί η αγορά, αλλά οι φόροι και οι δαπάνες υπέρ τρίτων (συντεχνιών) έχουν σημαντικό μερίδιο...

Το αγγελιόσημο υπέρ των δημοσιογράφων επεβλήθη για πρώτη φορά το 1941 στην Κατοχή, γιατί οι τότε κατακτητές ενδεχομένως επεδίωκαν την εύνοια των λειτουργών τύπου. Βλέπε: Η ιστορία του αγγελιοσήμου

Με απλά λόγια ο νεαρός των 580 ευρώ μεικτών υπόκειται σε κρατήσεις «κερατιάτικες» για συντάξεις που εισπράττουν άλλοι και αυτός δεν θα δει ποτέ και πληρώνει τιμές ακριβές μεταξύ άλλων για να έχουν οι δημοσιογράφοι υγιές ταμείο που δεν πρέπει να ενοποιηθεί με αυτά των πληβείων...

Με ακόμη πιο απλά λόγια το 1,5 εκατ. άνεργοι πληρώνουν ακριβότερες τιμές και χάριν του αγγελιοσήμου των δημοσιογράφων...

Σε μια περίοδο που ολόκληρη η κοινωνία υποφέρει και θα υπάρξουν πολλά χρόνια μέχρι να βρεθεί σημείο ισορροπίας, είναι ντροπή να απεργούν οι δημοσιογράφοι γιατί δεν θέλουν να πληγεί το ταμείο τους το οποίο είναι υγιές με τα χρήματα των άλλων...

Απ’ έξω ύφος και εμφάνιση Τσε Γκεβάρα και Βελουχιώτη και από μέσα ήθος γέρο - Λαδά και πρακτικές Γκαίμπελς;

Η χώρα χρεοκόπησε και η οικονομία συνεχίζει να βυθίζεται. Χρειάζεται στοιχειώδες κοινωνικό κράτος με υγεία για όλους και ελάχιστη εθνική σύνταξη που θα μπορεί όμως να σηκώσει ο προϋπολογισμός και η οικονομία. Από εκεί και πέρα ο καθένας να έχει μερίδιο στην ευθύνη διαχείρισης των εισφορών του.

Υ.Σ: α) Η Βουλή σε μια ντροπιαστική επίδειξη πελατειακής νοοτροπίας και διαπλοκής με τη δημοσιογραφική συντεχνία χθες καταψήφισε την υπαγωγή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ.

2) Δεν έχει ξεκινήσει τίποτα ακόμη;

Η αγορά αν και διορθώνει βρίσκεται στα πλαίσια του ανοδικού καναλιού που δρομολογήθηκε το περασμένο Καλοκαίρι. Η κοινή λογική και η σημειολογία των δηλώσεων κατά την δική μου ανάγνωση, συγκλίνει πως τα μέτρα θα ψηφιστούν.

Στην αγορά οι μετοχές κινούνται ακόμη με αγελαία συμπεριφορά, καθώς το τοπίο παραμένει θολό στις λεπτομέρειες και οι βασικοί μέτοχοι και οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές παραμένουν ανενεργοί.

Ο ανοδικός κύκλος τυπικά ξεκινά όταν λαμβάνουν θέσεις μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια. Η τάση οριστικοποιείται όταν οι πωλήσεις των βραχυπρόθεσμων αρχίσουν να υπολείπονται των αγορών των μακροπρόθεσμων.

3) Η Ελλάδα έχει την Κατοχή που της αξίζει…
Καλησπέρα Κύριε Στούπα,

Το ότι «Η Ελλάδα έχει την Κατοχή που της αξίζει» είναι παραπάνω από βέβαιο και είμαι απόλυτα σύμφωνος με τα επιχειρήματα που παραθέτετε, όχι μόνο σε αυτό αλλά και στα περισσότερα άρθρα σας.

Και αν ποτέ σας περάσει για μια στιγμή από το μυαλό -όπως και εμένα- η αμφιβολία μήπως δηλαδή είστε ιδιαίτερα αυστηρός και επικριτικός για την Ελλάδα μας, δεν έχετε παρά να αφιερώσετε λίγο χρόνο στα σχόλια των αναγνωστών από κάτω... όσο περισσότεροι εναντιώνονται, προσβάλλονται ή και βρίζουν, να είστε σίγουρος ότι τόσο περισσότερο δίκιο έχετε και ότι το άρθρο σας επιτυχώς έθιξε τα κακώς κείμενα στη χώρα μας.

Το πρόβλημα είναι ότι ο λαός μας δεν έχει την κατάλληλη πρόσβαση στην ενημέρωση ώστε να μπορεί να διαβάσει, να κρίνει και να καταλάβει μόνος του ότι υπάρχει και η άλλη άποψη, κατά συνέπεια εύκολα καθοδηγείται από τους «έξυπνους» σε περιόδους θυμού και ιδιαίτερης πίεσης όπως αναφέρετε.

Οι επόμενες γενιές θα είναι λιγότερο ευάλωτες σε αυτό. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ίδια μετά από αυτή την «Κατοχή».

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ένας αναγνώστης
Π.Χ.

Αγαπητέ αναγνώστη: Έξεστι τοις «συντρόφοις» ασχημονείν... Για το τι σημαίνει τούτο Βλέπε:Έξεστι τοις Κλαζομενίοις ασχημονείν...

4) Σεμινάρια δημιουργικής γραφής..

Δεκάδες e-mail χθες ρωτούσαν για σεμινάρια δημιουργικής γραφής για τα οποία είχα κάποια αναφορά. Ο ίδιος έχω παρακολουθήσει ένα πριν 5-6 χρόνια στο Ελληνικό Κέντρο Βιβλίου, το μοναδικό που δίδαξε απ΄όσο γνωρίζω η συγγραφέας Ευγενία Φακίνου. Το ΕΛΚΕΒΙ διοργανώνει παρόμοια σεμινάρια για διάφορες μορφές δημιουργικής γραφής. Έχω δει και εκδοτικούς οίκους και άλλους ιδιώτες να διοργανώνουν παρόμοια σεμινάρια με γνωστούς συγγραφείς. Μια έρευνα στο διαδίκτυο είναι αρκετή για να βρει κάποιος άκρη. Σημαντικό ρόλο παίζει η σύνθεση της κάθε ομάδας και το να είναι κανείς έτοιμος να συνυπάρξει με εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους σε μια κοινή εμπειρία. Φυσικά και η διάθεση του συγγραφέα...


Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top