Select Menu

Με τη συμμετοχή περίπου 7.500 διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε χθες το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα υπό το μηδέν, η Ευρώπη σε ώρα μηδέν». Στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση συμμετείχαν συνολικά 40 συνδικάτα από 24 χώρες.
Στην πρωτεύουσα οι διαδηλωτές έδωσαν αρχικά ραντεβού στην πλατεία Κλαυθμώνος στη μία το μεσημέρι και με πορεία έφτασαν έξω από τη Βουλή στις 14.00, όπου και παρέμειναν για περίπου μία ώρα. Εκεί, αντιπροσωπία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το σύνθημα που επικράτησε, για ακόμη μία φορά, μπροστά στο Κοινοβούλιο ήταν «στοπ στη λιτότητα, ανάπτυξη τώρα». Προς το τέλος, μάλιστα, της διαδήλωσης ομάδα καλλιτεχνών προχώρησε σε μια συμβολική παράσταση με μια γιγάντια μαριονέτα, η οποία συμβόλιζε τους λαούς της Ευρώπης και τον αγώνα τους ενάντια στα «βάρη της λιτότητας». Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συμμετείχαν στην τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων.

Ανάλογες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν χθες και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, με τη συμμετοχή -και σε αυτές- ικανοποιητικού αριθμού εργαζομένων. Συγκεκριμένα, στην Πάτρα οι διαδηλωτές συναντήθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως έπειτα από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου της πόλης και του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ. Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο Ηράκλειο, όπου εκατοντάδες πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Εξάλλου, μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό έστειλαν τα συνδικάτα πολλών ευρωπαϊκών χωρών, όπως αυτά της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.


Αγγελος Σκορδάς
Φωτ.: Χρήστος Ζήνας

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top