Select Menu

Πρώτα εμφανίζεται στη Βουλή και δηλώνει ότι τελείωσαν τα «ψυχικά» από τον ΟΠΑΠ, επειδή λόγω κρίσης και πρόσθετης φορολογικής επιβάρυνσης περιορίζονται τα κέρδη. Λίγες ημέρες μετά συμφωνεί «στο μιλητό» με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη για χορηγία 800.000 ευρώ στο «Βήμα», το οποίο συνεργάζεται με ανταγωνιστές του οργανισμού στο Ιντερνετικό Στοίχημα!

Ο γνώριμος, κατά πληροφορίες μόνο από φωτογραφίες, του πρωθυπουργού, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλος, ο οποίος εσχάτως ζητεί βοηθό καθώς αδυνατεί να... αντιμετωπίσει τον φόρτο εργασίας που συνοδεύει τη θέση του, πρόλαβε να «διευθετήσει» την εκκρεμότητα με τον ΔΟΛ.

Ο τρόπος με τον οποίον ο διορισμένος επικεφαλής του ΟΠΑΠ χειρίστηκε τη χορηγία στο «Βήμα» προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση σηκώνει το λάβαρο της διαφάνειας στη διαχείριση του κρατικού χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκριση της χορηγίας πέρασε από «χίλια μύρια κύματα», καθώς αρχικώς απερρίφθη (όχι μόνο μία φορά) από το Διοικητικό Συμβούλιο και την αρμόδια επιτροπή, καθώς δεν είχε κατατεθεί γραπτό αίτημα από την εφημερίδα! Στη συνέχεια, όμως, κυκλοφόρησε το «Βήμα» με φαρδιά πλατιά τη χορηγία και κάποιοι άρχισαν να ψάχνουν τι ακριβώς συμβαίνει. Την περασμένη Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ Γ. Καραλής διαβεβαίωνε ότι «τη χορηγία του οργανισμού την έβαλε μόνος του ο Ψυχάρης» και ότι ο κ. Λουρόπουλος δεν είχε ιδέα!

Οπως ήταν λογικό, αναμενόταν η αντίδραση του οργανισμού για τη δημοσίευση χορηγίας χωρίς την έγκρισή του, η οποία ποτέ δεν υπήρξε. Γιατί δεν υπήρξε; Επειδή τα παρασκηνιακά παζάρια συνεχίστηκαν και η ιδιοκτησία του «Βήματος» επικαλέστηκε την προφορική συμφωνία μεταξύ των κ. Λουρόπουλου και Ψυχάρη. Ετσι οι πρώτες ειδικές εκδόσεις της εφημερίδας κυκλοφορούσαν με χορηγία του ΟΠΑΠ χωρίς να υπάρχει σχετική έγκριση! Για να διευθετηθεί το θέμα, το «Βήμα» έστειλε τελικά με καθυστέρηση επίσημο αίτημα για χορηγία, με τον κ. Λουρόπουλο να προσπαθεί τηλεφωνικά να εξασφαλίσει τη θετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής. Τελικά, και παρά την περιπέτεια που είχε ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ με την υγεία του τις τελευταίες ημέρες, κατάφερε να πετύχει την έγκριση της χορηγίας των 800.000 ευρώ.

Είναι αλήθεια ότι ο Κ. Λουρόπουλος χειρίστηκε προσωπικά και παρά την ασθένειά του (αυτό θα πει «αίσθηση του καθήκοντος») τη χορηγία προς το «Βήμα»; Είναι αλήθεια ότι η εφημερίδα προχώρησε στην παραγωγή ειδικών εκδόσεων με χορηγία του οργανισμού χωρίς να έχει εξασφαλίσει την τυπική έγκριση; Γιατί ήταν τόσο σίγουρη ότι η χορηγία θα εγκριθεί, όταν είχε εισπράξει ένα ηχηρό «όχι» κατά την πρώτη απόπειρα; Αλήθεια, πώς προστάτευσε τον οργανισμό ο αδέκαστος πρόεδρος από τις καταχωρήσεις «παράνομων» στοιχηματικών εταιριών στην ίδια εφημερίδα;

Γνωρίζουν άραγε στην κυβέρνηση και στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ μοιράζει χορηγίες με ιδία πρωτοβουλία;

Αν το γνωρίζουν, όπως θεωρούμε βέβαιο, πρέπει να σταματήσουν να μιλούν για διαφάνεια στη διαχείριση του κρατικού ταμείου. Αν δεν το γνωρίζουν, πράγμα μάλλον απίθανο, πρέπει να αρχίσουν να ψάχνονται. Η ατμόσφαιρα όμως μάλλον αρχίζει να βαραίνει επικίνδυνα. Τη μια ο σύμβουλος που δεσπόζει στην λίστα Λαγκάρντ, την άλλη οι προνομιακές χορηγίες.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top