Select Menu

Η πραγματική υποτίμηση του νέου νομίσματος μετά από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να κορυφωθεί κοντά στο 60% εκτιμά η Nomura σε πρόσφατη έκθεση της, ενώ σημειώνει ότι αν και ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης έχει υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες, σε μακροπρόθεσμη βάση ο κίνδυνος αυτός δεν είναι αμελητέος“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κίνδυνος μιας ελληνικής εξόδου έχει μειωθεί από το Μάιο του 2012″, αναφέρει η Nomura και προσθέτει: “Αλλά ο κίνδυνος δεν είναι μηδενικός. Για παράδειγμα, οι μετρήσεις των spreads διαμορφώνουν τον κίνδυνο κάποιας μορφής διάσπασης της Ευρωζώνης μέχρι το τέλος του 2013 στο 50% περίπου”.

Σημειώνει ταυτόχρονα ότι στην Ελλάδα διατηρούνται οι πολιτικοί κίνδυνοι. “Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει δει τη δημοτικότητα του να υποχωρεί κάτω από του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην άκρα αριστερά. Στο μεταξύ, η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή έρχεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις”.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top