Select Menu

Το φινλανδικό πλοίο Estelle που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό ναυτικό ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ισραηλινών αρχών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες στο σκάφος έχουν ανέβει κομάντος των ισραηλινών Ειδικών Δυνάμεων ενώ έχει χαθεί κάθε επικοινωνία.

Ακτιβιστές που επιβαίνουν στο πλοίο μεταδίδουν μέσω twitter πως τουλάχιστον τρία πολεμικά πλοία του Ισραήλ έχουν εμπλακεί στην επιχείρηση κατά του Estelle.

Σύμφωνα με τον Drod Feiler, εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα-Σουηδία", το Estelle δέχτηκε επίθεση στις 10:15CET (11:15 ώρα Ελλάδας). Πέντε ή έξι σκάφη του ναυτικού περικύκλωσαν το Estelle. Στρατιώτες, φορώντας μάσκες προσπαθούν να ανέβουν στο πλοίο. Η επίθεση έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα (στίγμα: Ν31 25 Ε033 45)

Το σκάφος επιβαίνουν ακτιβιστές από Καναδά, Ισραήλ, Νορβηγία, Σουηδία και ΗΠΑ. Ανάμεσά τους και 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πλοίο μεταφέρει:
- 2 ελαιόδενδρα
- 41 τόνους τσιμέντο
- αναπηρικά καροτσάκια
- ιατρικό εξοπλισμό
- παιδικά βιβλία
- παιχνίδια
- 300 μπάλες ποδοσφαίου
- μουσικά όργανα
- θεατρικό εξοπλισμό (κυρίως εξοπλισμό φωτισμού)


Επίσης μεταφέρει μια άγκυρα καθώς και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (VHF Radio) που είναι απαραίτητα για την κατασκευή της Κιβωτού της Γάζας.


Πηγή: ΑΜΠΕ, Newsit

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top