Select Menu

«Κατηγορώ» προς την Πολιτεία εξαπολύει ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας) με αφορμή την εξαγγελία από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση του «Συστήματος Αριάδνη» σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες θα πρέπει να προστρέχουν στους συμβολαιογράφους για μεταβολές οικογενειακές κατάστασης όπως γάμους και θανάτους. «Οι εξαγγελίες τέτοιων συστημάτων και η επιβολή μιας νέας γραφειοκρατικής και οικονομικής επιβάρυνσης για τους πολίτες, με τη χρήση συμβολαιογραφικών πράξεων γάμου, διαζυγίου και θανάτου, ως εργαλείο για την πάταξη του φαινομένου της διαφθοράς δείχνει την αποσπασματική αντιμετώπιση αυτών που τη σχεδίασαν και την πρότειναν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας» δηλώνει χαρακτηριστικά ο ΣΕΠΕ.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ:

«Η ανακοίνωση του “Συστήματος Αριάδνη” από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για τον περιορισμό των παράνομων συντάξεων και επιδομάτων, έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά την ουσιαστική έλλειψη ψηφιακών υποδομών του Ελληνικού Δημοσίου και τη μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει η τεχνολογία, προκειμένου να επιβληθεί η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση στη χώρα.

»Δεκαπέντε χρόνια το ελληνικό δημόσιο και οι πολιτικές ηγεσίες αγνοούν τις επισημάνσεις και τις προτάσεις μας για την ταχύτατη εξάλειψη του φαινομένου της διαφθοράς μέσα από την πλήρη ψηφιοποίηση του κράτους.

»Όμως ακόμα και σήμερα, και παρά τις όποιες καλές προθέσεις, οι εξαγγελίες τέτοιων συστημάτων και η επιβολή μιας νέας γραφειοκρατικής και οικονομικής επιβάρυνσης για τους πολίτες, με τη χρήση συμβολαιογραφικών πράξεων γάμου, διαζυγίου και θανάτου, ως εργαλείο για την πάταξη του φαινομένου δείχνει την αποσπασματική αντιμετώπιση αυτών που τη σχεδίασαν και την πρότειναν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Ζητούμε άμεσα από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού, ψηφιακά και χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις, το πρόβλημα.

»Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας έχει αποδείξει, διαχρονικά, ότι στηρίζει πρωτοβουλίες της πολιτείας, που κινούνται στην κατεύθυνση της μείωσης της γραφειοκρατίας, της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη και της πάταξης της διαφθοράς. Θέλουμε να επισημάνουμε με έμφαση, ότι καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί, όπως δυστυχώς έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, όταν η πολιτεία δεν αξιοποιεί έγκαιρα και ουσιαστικά τη μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού και των επιχειρήσεων του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.»

Τι δηλώνουν οι συμβολαιογράφοι

«Η μέση απόδοση των συμβολαιογραφικών πράξεων, καθαρά δεν υπερβαίνει τα 15 ευρώ, με τα οποία θα καλυφθούν τα έξοδα του γραφείου μας» υποστήριξε στο ΣΚΑΪ ο Κώστας Βλαχάκης, πρόεδρος των συμβολαιογράφων Αθηνών, αναφορικά με την «Αριάδνη».

Υποστήριξε ότι ανέθεσαν στους συμβολαιογράφους αυτή τη διαδικασία καθώς υπάρχουν 3.200, σε όλη την Ελλάδα, όταν τα ΚΕΠ στη χώρα ανέρχονται σε 350, εκ των οποίων πολλά υπολειτουργούν.

«Οι πολίτες δε θα επιβαρυνθούν οικονομικά από την καθιέρωση τού συστήματος «Αριάδνη», που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2013», επισημαίνει από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσου,

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top