Select Menu

«Χρεώθηκε» την πλημμελή παρακολούθηση των αναφορών του αμερικανού πρέσβη Ράις.

Μία νέα παραίτηση συγκλονίζει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία, όπως φαίνεται, έχει σχέση με τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια (επί διοικήσεως Κ. Μπίκα, ο οποίος ανταμείφθηκε με τον διορισμό του ως πρέσβη στην Μεγάλη Βρετανία!) στην αμαρτωλή αυτή υπηρεσία.

Έτσι, διευθύντρια νευραλγικής διεύθυνσης, που συνδράμει άμεσα το έργο του εκάστοτε Διοικητή της ΕΥΠ, υπέβαλε ξαφνικά την παραίτησή της.

Η διευθύντρια, που διετέλεσε επί χρόνια στην συγκεκριμένη υπηρεσία, ήταν στην ουσία το «δεξί χέρι» του εκάστοτε διοικητή της ΕΥΠ σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του με ξένες υπηρεσίες, είχε σημαντική συμβολή στα νομικά θέματα που απασχολούν την συγκεκριμένη υπηρεσία και ασχολείτο με θέματα εκπαίδευσης του προσωπικού, ενώ είχε και τις επαφές με διάφορα συλλογικά όργανα.

Πολλοί συνάδελφοί της στην ΕΥΠ υποστηρίζουν ότι το στέλεχος της υπηρεσίας «χρεώθηκε» την πλημμελή παρακολούθηση των αναφορών του πρώην αμερικανού πρέσβη κ. Ράις, οι οποίες αποκαλύφθηκαν από τα Wikileaks και ανέφεραν ότι οι αμερικανοί στην Ελλάδα προσέγγισαν δυσαρεστημένους υπαλλήλους της ΕΥΠ για να τους κάνουν πληροφοριοδότες τους.

του Γ. Φιλιππάκη
Πηγή: Εφημ. "Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο"
6 - 7/10/2012

Σχόλιο ιστολογίου: 

Εμείς θυμίζουμε πως στις 15 Φεβρουαρίου ο Αμερικάνος Πρέσβης, Charles P. Ries, ενημερώνει την Ουάσιγκτον για τον ανασχηματισμό που έκανε ο Καραμανλής. Πανηγυρίζει για την απομάκρυνση Βουλγαράκη που τους τελευταίους μήνες δεν ήταν "συνεργάσιμος" καιελπίζει σε διαρροές δυσαρεστημένων ΠΑΣΟΚων υπαλλήλων της ΕΥΠ!!!

Λέει επί λέξη:

Η άλλη αλλαγή κλειδί για εμάς (και τα συμφέροντά μας) είναι η αντικατάσταση του Γιώργου Βουλγαράκη από τον Βύρωνα Πολύδωρα, στο Υπ. Δημοσίας Τάξης. Ο Βουλγαράκης τους τελευταίους μήνες είχε απομακρυνθεί από τις φιλοαμερικανικές του θέσεις και δεν ήταν συνεργάσιμος, και φαίνεται να αναλώθηκε περισσότερο στις κάμερες (προφανώς εννοεί τη συνέντευξη τύπου όπου ο Βουλγαράκης έδειξε το τρίγωνο των υποκλοπών με κέντρο την αμερικάνικη πρεσβεία-φώτο στην κορυφή) και λιγότερο στην αποτελεσματικότητα...

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κυριαρχείται από "απομεινάρια" ΠΑΣΟΚ, πολλοί απ' τους οποίους είναι δυσαρεστημένοι με τον προκάτοχο του Πολύδωρα, τον Βουλγαράκη, και είναι επιρρεπείς στις διαρροές.

SUBJECT: GREEK PM NAMES NEW CABINET
Reference id: 06ATHENS437
Origin: Embassy Athens
Time: Wed, 15 Feb 2006 15:24:00 UTC
Classification: CONFIDENTIAL

The other key change from our standpoint is the replacement of George Voulgarakis by Vyron Polydoras at the Ministry of Public Order. Voulgarakis in recent months has veered from his previous cooperative, pro-American attitudes, and throughout his MPO term seemed consumed more by the cameras than effectiveness and follow-through....
That said, the MPO is laced with PASOK holdovers, many already disgruntled with Polydoras' predecessor Voulgarakis, and prone to leaks.


Μετά την προσέγγιση του αξιολογότατου και εγνωσμένης αξίας δημοσιογράφου κ. Φιλιππάκη, εμείς προχωρήσαμε σε μία περαιτέρω έρευνα και διαπιστώσαμε πως στο προεδρικό Π.Δ. 126/2009 και με βάση τις αρμοδιότητες είναι η διευθύντρια της Β’ Διεύθυνσης που το όνομά της είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τις αποδείξεις κάποιων δημοσιογράφων που φέρονταν να πληρωνόταν από την ΕΥΠ. Αλήθεια, έχει βρει κάποιος Εισαγγελέας τι έγινε με την υπόθεση αυτή ή ξεχάστηκε;

Η σχέση της με τα Wikileaks είναι σχεδόν μηδενική (εκτός του ρόλου του διαμεσολαβητή με τις ξένες υπηρεσίες) και δεν είναι καθ’ ύλην αρμόδια παρά μόνο ως έμμεσα εμπλεκόμενη.

Η αρμόδια και υπεύθυνη κατά το νόμο διεύθυνση για τα όσα διέρρευσαν από τα Wikileaks είναι η Γ’ Διεύθυνση της ΕΥΠ, δηλαδή η Αντικατασκοπία - Αντιτρομοκρατία, η οποία έπρεπε να παρακολουθήσει - ερευνήσει και να βγάλει κάποιο αποτέλεσμα, για το τι έγινε σχετικά με τα όσα αναφέρθηκαν στο περιβόητο τηλεγράφημα των Wikileaks.

Η συγκεκριμένη (παραιτηθείσα ή της ζήτησε να παραιτηθεί ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ κ. Δραβίλλας) είναι διευθύντρια της Β’ Διεύθυνσης, η οποία ήταν υπεύθυνη και για τις αρμοδιότητες τις οποίες αναφέρει ο κ. Φιλιππάκης..., οπότε δημιουργούνται μία σειρά από λογικές απορίες.

Έτσι, εμείς, αναρωτιόμαστε, πως αφού η συγκεκριμένη «παραιτηθείσα» κυρία ήταν υπεύθυνη για τις διασυνδέσεις που είχε η ΕΥΠ με τις ξένες (Γαλλικές) υπηρεσίες, μήπως εμπλέκεται στην περιβόητη λίστα Φαλτσιάνι και της ζητήθηκε τώρα να καταθέσει τα πρακτικά (που υποχρεούται από το νόμο να έχει) των συναντήσεων, επαφών και τελικών συνεννοήσεων που είχε με τις Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά δεν τα παρουσίασε επειδή δεν τα είχε;

Και για ποιόν λόγο υπάρχει η επιμονή του κ. Διώτη, πως η περιβόητη λίστα περιήλθε στην κυβέρνηση μέσω των μυστικών υπηρεσιών, εάν δεν υπήρξε εμπλοκή της ΕΥΠ σε αυτή την μυστική διαπραγμάτευση;

Και εάν όντως δεν υπήρξε εμπλοκή της ΕΥΠ -αρμόδιας για την συγκεκριμένη επαφή και διαπραγμάτευση- τότε ποιος και πως διαπραγματεύτηκε την λίστα Φαλτσιάνι;

Οι ερωτήσεις φαίνονται να είναι αντικρουόμενες, αλλά και καταδεικνύουν πως κάτι δεν πήγαινε καλά τόσο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στην ΕΥΠ, αφού κανείς δεν εμφανίζεται ως υπεύθυνος…! Προφανώς, η λέξη ευθύνη ήταν άγνωστη τόσο στους κυβερνώντες, όσο και στους διοικούντες την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και η συγκεκριμένη «παραίτηση» είναι βέβαιο πως αποτελεί την αρχή σημαντικών εξελίξεων στον χώρο των μυστικών υπηρεσιών…


Κωνσταντίνος


Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top