Select Menu

Eνα βήμα πριν από την επιβολή τσουχτερών προστίμων και χρηματικής ποινής 158.000 ευρώ ημερησίως βρίσκεται η Ελλάδα εξαιτίας της συνεχιζόμενης λειτουργίας παράνομων χωματερών.

Eνα βήμα πριν από την επιβολή τσουχτερών προστίμων και χρηματικής ποινής 158.000 ευρώ ημερησίως βρίσκεται η Ελλάδα εξαιτίας της συνεχιζόμενης λειτουργίας παράνομων χωματερών. Η χώρα μας καταδικάστηκε το 2005 από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη λειτουργία μεγάλου αριθμού χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων - ΧΑΔΑ (τότε υπήρχαν περίπου 3.000), ωστόσο σήμερα λειτουργούν ακόμα γύρω στους 70 ΧΑΔΑ, ενώ πολλοί ανενεργοί (;) δεν έχουν αποκατασταθεί. Η υπόθεση βρίσκεται ένα στάδιο πριν από τη διενέργεια του δεύτερου δικαστηρίου και αυτή τη φορά θα επιβληθούν ποινές και πρόστιμα.

Εν όψει των εξελίξεων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης απέστειλε την Τρίτη επιστολή προς όλους τους δήμους, ζητώντας να αποστείλουν μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2012 αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή τους και τη διακοπή της λειτουργίας και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ. Η επιστολή εστάλη και στις περιφέρειες Πελοποννήσου και Ηπείρου που λειτουργούν ως τελικοί δικαιούχοι έργων αποκατάστασης ΧΑΔΑ.

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΚΑ υπενθυμίζει πως υπάρχει πλέον εκ του νόμου η δυνατότητα να μετακυλιστεί το «ευρωπρόστιμο» στους δήμους στα όρια των οποίων υπάρχουν ακόμα παράνομες χωματερές.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top