Select Menu

Ανατριχίλα αλλά και βαθύ προβληματισμό στην τοπική μας κοινωνία, αναμένεται να προκαλέσει η περίπτωση που αποκαλύπτει σήμερα η «Ρ» αναφορικά με 50χρονο συμπολίτη μας, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε σε φίλο του την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα σε πώληση του ενός νεφρού του, προκειμένου να ξεχρεώσει μέρος των δανείων που έχει στην τράπεζα και να σώσει το σπίτι του! 
Η περίπτωση του συμπολίτη μας, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η μοναδική, αφού πληροφορίες, αναφέρουν ότι και άλλοι πολλοί, έχουν αναζητήσει αντίστοιχη διαδικασία πώλησης ζωτικού τους οργάνου, προκειμένου να ξεχρεώσουν!

Μάλιστα, στο νησί της Ρόδου, φέρεται να υπάρχει και «ειδικός», που να διευκολύνει ή να δίνει πληροφορίες, για τέτοιου είδους διαδικασίες, φέροντας σε επαφή τους ενδιαφερόμενους με κλινική του εξωτερικού που έχει αντικείμενο την ανίχνευση ιστοσυμβατότητας! Ο ίδιος πάντως, αν και ρωτήθηκε επίμονα για το ποιο είναι το συγκεκριμένο άτομο ή ομάδα που δίνει τέτοιου είδους «συμβουλές» αρνήθηκε επίμονα να το αποκαλύψει!

Η συγκεκριμένη πρόθεση του συμπολίτη μας, αποκαλύφθηκε πριν από μερικές μέρες, σε φιλική κουβέντα που είχε ο ίδιος με άλλον συμπατριώτη μας – επιχειρηματία ο οποίος ακούγοντας του τι σκόπευε να κάνει, έπεσε από τα σύννεφα!

Οι τιμές που σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να κυκλοφορούν ήδη στην «πιάτσα» κυμαίνονται στο ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ και πάνω, τα οποία ο δότης λαμβάνει πριν από την επέμβαση!

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ 

Όλα τα παραπάνω, φανερώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο, σε ποια κατάσταση έχει περιέλθει πλέον η κοινωνία και η χώρα μας και τον βαθμό επικινδυνότητας που αγγίζει η απόγνωση του κόσμου.

Ο ίδιος, οικογενειάρχης και αξιόλογος άνθρωπος και επιχειρηματίας που όμως βούλιαξε στα χρέη λόγω αναδουλειάς την τελευταία διετία, μετά από ενδοιασμούς, έχει καταλήξει ήδη στην απόφαση και μάλιστα έχει και την σύμφωνη γνώμη της ίδιας της συζύγου του, που επίσης εξετάζει το ενδεχόμενο να το πράξει κι εκείνη.

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση του απεγνωσμένου συμπολίτη μας, έχει ξεκινήσει ένας μαραθώνιος για να υπάρξει ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης και να μην προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια προκειμένου να αντιμετωπίσει εν μέρει το οικονομικό του πρόβλημα.

Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΑΛΛΑ..! 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται κάθε μορφής συναλλαγή στη δωρεά οργάνων, επιτρέποντάς τη μόνο από συγγενείς πρώτου βαθμού, ενώ οι λοιποί δεν επιτρέπεται να βοηθήσουν. Πριν από μερικά χρόνια είχε αποκαλυφθεί κύκλωμα γιατρών που δρούσε στην Ελλάδα με συνεργάτες στην Ινδία και σε άλλες χώρες της Ασίας, το οποίο προωθούσε τις μεταμοσχεύσεις σε αυτές τις περιοχές, όπου φτωχοί κάτοικοι δέχονταν αντί ελάχιστων ευρώ να δώσουν το νεφρό τους.

Σε αυτές τις χώρες το παρεμπόριο οργάνων συνεχίζεται, ακόμη και όταν γίνεται δίχως τη συγκατάθεση των δοτών, υπό την απειλή άσκησης βίας.

Γράφει: ο Μιχάλης Μαστής

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top