Select Menu

Τα βίντεο που ανεβαίνουν στο You Tube δε γυρίζονται τυχαία. Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο «επιχειρούν» καθημερινά, αλλά προβάλλουν τις πράξεις τους, τις διαφημίζουν.

Το κυριότερο, οι πρωταγωνιστές αυτών των επιθέσεων δεν κρύβουν τα πρόσωπα τους. Πρόκειται για επιχειρήσεις που γίνονται στο φως της ημέρας, έχουν στόχο τους οικονομικούς μετανάστες και χρησιμοποιούν τη βία για να «…καθαρίσει ο τόπος».
Ο φασισμός είναι εδώ, είναι δίπλα μας, δε μεταμφιέζεται, και η οργανωμένη Πολιτεία μέχρι τώρα παρακολουθεί το φαινόμενο χωρίς να το αντιμετωπίζει.

Πού ήταν η αστυνομία όταν έδερναν οι Χρυσαυγίτες στο Μεσολόγγι, στην Αθήνα, στην Κόρινθο, παντού;

Πιθανώς δεν πρόλαβε να φθάσει. Και όταν τα κατορθώματα των φασιστών ανέβηκαν στο διαδίκτυο πού ήταν η Δικαιοσύνη να διάταξει την προσαγωγή τους;

Πού ήταν η αστυνομία να αναλάβει και να ολοκληρώσει την έρευνα του εντοπισμού των πρωτοπαλλίκαρων; Ακούσατε , είδατε καμία σύλληψη Χρυσαυγίτη απο εκείνους που οργανώνουν τις επιθέσεις κατα των οικονομικών μεταναστών;

Είδατε, ακούσατε καμία κίνηση απο την πλευρά του προέδρου της Βουλής ώστε να επανέλθει στην τάξη ο πολιτικός ηγέτης των ταγμάτων εφόδου που ασφυκτιά στη Βουλή;

Ακούσατε, είδατε κανένα δημοτικό Συμβούλιο, καμία κίνηση πολιτών στις πόλεις όπου τα τάγματα εφόδου… μεγαλουργούν να ζητά να απομονωθούν και να τιμωρηθούν οι νέοι μελανοχίτωνες;

Μπορεί να έχω χάσει κάτι, αλλά κίνημα πολιτών κατά της βίας που ασκεί η Χρυσή Αυγή δεν είδα να συγκροτείται. Όπως, κυρίως, δε διαπίστωσα ζήλο απο την πλευρά της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την τιμωρία των πρωταγωνιστών.

Αντίθετα, είδα να επιβεβαιώνεται η σιωπηλή ανοχή στη μεθοδολογία της Χρυσής Αυγής από τις τοπικές κοινωνίες και, κυρίως, από την Αστυνομία. Οι δικαιολογίες ότι οι παράνομοι μετανάστες πνίγουν τις πόλεις και την ύπαιθρο, ότι παίρνουν τις δουλειές των ντόπιων, ότι συγκροτουν επικίνδυνες συμμορίες δεν είναι καθόλου επαρκείς για να δώσουν συγχωροχάρτι σε κανένα.

Η αστυνομία δεν ήταν εκεί όταν έπρεπε να αντιμετωπίσει την παρανομία, είτε του ντόπιου είτε του παράνομου μετανάστη, και τώρα δεν είναι εδώ για να τσακίσει τα τάγματα του φασισμού. Οι δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξεως ότι δεν θα ανεχθεί τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής δεν φαίνεται να μεταφράζονται σε εντολές προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και σίγουρα δεν εκτελούνται αρμοδίως.

Αλλά και οι πολίτες που βλέπουν, που ανέχονται, που δεν ανακατεύονται, που σιωπούν, έχουν βαρύ μερίδιο ευθύνης για την εκκόλαψη του φασισμού στην Ελλάδα.

Η Χρυσή Αυγή δεν κρύφτηκε ποτέ, οι άνθρωποι θαυμάζουν το Χίτλερ και τις επιλογές του, και το γεγονός ότι μπήκαν στη Βουλή δεν αλλάζει ούτε κατα γράμμα τις απόψεις τους. Αντίθετα η δημοσκοπική άνοδος της Χρυσής Αυγής δείχνει ότι οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής έχουν θιασώτες, υποστηρικτές σε όλη την Ελλάδα, που ενθαρρύνονται απο την ανοχή των συμπολιτών τους και απο την επιβράβευση της ατιμωρησίας απέναντι στη βία που ασκούν οι ομοϊδεάτες τους.

Η κρίση άνοιξε το ρήγμα αλλά κανένας δεν έχει άλλοθι. ´Οποιος σιωπά είναι συνένοχος και όποιος βλέπει και δεν μιλά είναι συμμέτοχος.

Όταν ο Χίτλερ πήγε να εφαρμόσει την «ολοκληρωτική λυση» βρήκε πρόθυμους να εξοντώσουν έξι εκατομμύρια ψυχές και μια κοινωνία που δεν ήθελε να γνωρίζει ό,τι συνέβαινε δίπλα της.

Η συλλογική ευθύνη για την επώαση του αυγού του φιδιού δεν είναι προνόμιο του γερμανικού λαού.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top