Select Menu

Πολιτική ταραχή αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές που σχεδιάζει το Μαξίμου στο πολιτικό σκηνικό. Ήδη επεξεργάζονται σχέδια για την πολιτική διαχείριση της «επόμενης ημέρας», που περιλαμβάνει ανασχηματισμό, ενώ συζητούνται και τα σενάρια για τη συνολική ανασύσταση του πολιτικού συστήματος. Τα ονόματα που ακούγονται για τον ανασχηματισμό είναι τα εξής:
Σύμφωνα με πληροφορίες σίγουροι ότι θα εξαιρεθούν από τον ανασχηματισμό θα πρέπει να είναι μόνο όσοι μετέχουν στο στενό οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, δηλαδή οι Στουρνάρας, Χατζηδάκης, Βρούτσης και Σταϊκούρας.
Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε αλλαγές στο υπουργείο Υγείας ενώ το όνομα που ακούγεται για τη θέση του υπουργού είναι αυτό τουΚυριάκου Μητσοτάκη. Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν αποκλείεται τον Αντώνη Μανιτάκη να διαδεχτούν είτε ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης ή ο Μάκης Βορίδης.
Αλλαγή είναι πιθανόν να υπάρξει και στο υπουργείο Ναυτιλίας με τον Άδωνη Γεωργιάδη να επιστρέφει, εάν αρθεί το βέτο του Φώτη Κουβέλη.
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά δεν αποκλείεται να προταθεί για θέση - κλειδί δε θεσμικό υπουργείο, ενώ στην «πράσινη» λίστα είναι και πρώην υφυπουργοί όπως ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θάνος Μωραΐτης. Ο Φίλιππος Σαχινίδηςπροορίζεται να αναλάβει αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιο, ενώ πολύ πιθανή θεωρείται και η υπουργοποίηση του Γιάννη Μανιάτη.
Σε ότι αφορά τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του κόμματος, Δημήτρης Χατζησωκράτης, ενδέχεται να αναλάβει θέση υφυπουργού σε παραγωγικό υπουργείο. Τέλος, στελέχη που γνωρίζουν καλά το «κομματικό» τοπίο δεν αποκλείουν να προταθούν για συμμετοχή στην κυβέρνηση οι Κακουλίδης και Ζορκάδης.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top