Select Menu

Η 21η Απριλίου 1967 είναι αποφράδα μέρα για την Ελληνική Δημοκρατία. Εφτά χρόνια που δε μπορούσες να διαβάσεις ελεύθερα «Αυγή» ή «Ριζοσπάστη» και να μιλάς ελεύθερα για την πολιτική κατάσταση γιατί κινδύνευες να περάσεις από κάποιο ανακριτικό γραφείο «δι’υπόθεσήν σου».
Ελευθερίες δεν είχαμε, όμως δε χρωστάγαμε σε κανένα τοκογλύφο μια δραχμή και η κυβέρνηση τολμούσε και έλεγε όχι, ακόμα και στους Αμερικάνους, όπως τότε στον πόλεμο του Ισραήλ με την ΗΑΔ το 1967.Τους πρώτους χουντικούς τολμήσαμε και τους βάλαμε φυλακή με μακρόχρονες ποινές γιατί μας στέρησαν τις πολιτικές ελευθερίες και τους δεύτερους γιατί συνέβαλαν στην τραγωδία της Κύπρου.

Σήμερα, πάλι τον Απρίλη, αλλά στις 23, μετά από 36 χρόνια που αποκτήσαμε τις δημοκρατικές μας ελευθερίες, δημοκρατικές κυβερνήσεις, μπορούμε ελεύθερα να διαβάζουμε όποια εφημερίδα θέλουμε γεμάτη με CD και DVD ακόμα και πορνοDVD και χλιδάτα περιοδικά, που δείχνουν το πώς ζουν οι πλούσιοι και τρέχει πάραυτα ο κάθε υπάλληλος και ο μικροεισοδηματίας αναγνώστης να μιμηθεί με δανεικά, τη ζωή που του πλασάρουν.

Βρεθήκαμε σε πλήρη νιρβάνα και δεν πήραμε χαμπάρι πως ετοίμαζαν τη σκλαβιά μας. Όλοι μα όλοι οι πολιτικοί, αλλά και οι συνδικαλιστές και οι δημοσιογράφοι αυτά τα 36 χρόνια, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, έβαλαν το χεράκι τους για την καταστροφή μας.

Κι αφού φάγανε, φάγανε, τελικά παραδεχτήκανε πως είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν. Έτσι φέρανε τους τοκογλύφους του ΔΝΤ να μας κυβερνήσουν και να μας πιούν το αίμα και τους Γερμανούς να μας κάνουν τη γνωστή χειρονομία με το δάχτυλο.

Αφού, όμως, άλλοι θα κυβερνάνε πλέον την Ελλάδα αυτούς τι τους θέλουμε; Ας πάνε σπίτια τους να ξεβρομίσει και να πάρει ανάσα ο τόπος.

Ποιός φταίει για τον όλεθρό μας;

Δε φταίμε εμείς, αλλά οι άλλοι, απαντούν ξεδιάντροπα οι συνδαιτυμόνες, καθώς τρέχουνε οι σάλτσες και τα σάλια τους απ’το μεγάλο φαγοπότι.

Από το 1982 περιμένω να βγούμε απ’ το τούνελ κι όλο πιο βαθιά μπαίνουμε. Αγανακτισμένος αναρωτιέμαι: Δεν έχετε μια σταλιά φιλότιμο, μωρέ ξεφτίλες;

Όπως κουκουλώνετε τις πισίνες σας με σκέπαστρα παραλλαγής, έτσι κουκουλώνετε τις πομπές σας με ασυλίες και παραγραφές και βάζετε εμένα το συνταξιούχο των 620 ευρώ να πληρώσω το λογαριασμό της δικής σας ασωτίας και κραιπάλης.

Ντροπή σας. Φτού σας παλιομασκαράδες.

Αισθάνομαι ταπεινωμένος και αγανακτισμένος,αλλά υπερήφανος που γεννήθηκα Έλλην.

Γιατί ό Έλληνας έχει φιλότιμο ενώ εσείς δεν έχετε !

* ο Θεόφιλος Αιγινήτης  Ζωγράφος – Συγγραφέας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top