Select Menu

Χάος επικρατεί στη Νέα Υόρκη μετά το πέρασμα του φονικού τυφώνα
Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από τον καταστροφικό τυφώνα Σάντι, που πλήττει τις τελευταίες ώρες τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, αλλά και τον Καναδά.Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, από τις πλημμύρες και τις πτώσεις δένδρων που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι της καταιγίδας.

Οι τοπικές αρχές της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι, της Πενσιλβάνια, της Δυτικής Βιρτζίνια και της Βόρειας Καρολίνας έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής δώδεκα νεκρούς, ενώ η αστυνομία του Τορόντο ανακοίνωσε ότι μία Καναδή σκοτώθηκε από τα συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν από ριπές ανέμου.

Σε σταθμό παραγωγής ενέργειας που πλημμύρισε στην ανατολική πλευρά του Μανχάταν βρίσκονται παγιδευμένοι δεκαεννέα εργάτες αναφέρει το Ρόιτερς, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα.

Ένας εργαζόμενος στα συνεργεία διάσωσης, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί, δήλωσε ότι στο εσωτερικό του σταθμού έχει σημειωθεί έκρηξη.


Η άνοδος της στάθμης του νερού λόγω της παλίρροιας, προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στη περιοχή του Μπάτερι στο Μανχάταν, αλλά και στις σήραγγες στο Ιστ Ρίβερ και τον ποταμό Χάτσον.

«Το νότιο Μανχάταν καλύπτεται από το θαλασσινό νερό δεν υπερβάλλω», έγραψε ο Χάουαρντ Γκλάσερ, επιχειρησιακός διευθυντής στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και σύμβουλος του κυβερνήτη Άντριου, στο Twitter.

Τα πράγματα επιδεινώνονται από τις πολυάριθμες διακοπές ρεύματος, που έχουν βυθίσει στο σκοτάδι ολόκληρες γειτονιές στο νότιο τμήμα του Μανχάταν, νότια από την 40η λεωφόρο, όπου περίπου 250.000 σπίτια είναι χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Συνολικά όμως σε όλη την πολιτεία της Νέας Υόρκης 1.374.312 άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δήλωσε στο Twitter ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο.

Σε επίσημη συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά τις 03.45 τα ξημερώματα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, να μην καλούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος και σε καμία περίπτωση να μην βγαίνουν στους δρόμους και να οδηγούν. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε τμήματα της πόλης, ωστόσο υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθούν οι βλάβες στο δίκτυο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις, προσθέτοντας ότι έχουν εκδηλωθεί «πολλές πυρκαγιές» εξαιτίας των ηλεκτρικών καλωδίων που έχουν πέσει στο έδαφος.

«Αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες λαμβάνουν 10.000 κλήσεις ανά ημίωρο, έναντι 1.000 υπό κανονικές συνθήκες», είπε.

Πρόβλημα αντιμετωπίζει και το μετρό της Νέας Υόρκης, αφού σε πολλούς σταθμούς έχει εισχωρήσει το νερό.

«Ζω εδώ για περίπου 16 χρόνια, και αυτό που συνέβη ήταν συγκλονιστικό. Είναι απίστευτο», είπε ο Μοντγκόμερι Νταμ, ιδιοκτήτης της ταβέρνας Tun στο Ατλάντικ Σίτι, το οποίο έμεινε ανοιχτό όσο ο Σάντι πλησίαζε την περιοχή.

«Θέλω να τονίσω, πως υπάρχουν αυτοκίνητα “πνιγμένα”, σε μέρη που ποτέ δεν θα πίστευα ότι θα έφθανε το νερό», τόνισε ο κάτοικος της περιοχής, που μίλησε στο CNN.


















Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top