Select Menu

Οι καταγγελίες του ΙΚΑ προς τις αστυνομικές αρχές, οδήγησαν στην αποκάλυψη κυκλώματος, το οποίο είχε στήσει απάτη σε βάρος του Ιδρύματος, υποβάλλοντας εικονικές Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις μέσω διαδικτύου. Ο στόχος τους ήταν, η επίτευξη ασφαλιστικών οφελών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διοίκηση του ΙΚΑ.
Η Διοίκηση του Ιδρύματος, ωστόσο, τονίζει ότι ο εντοπισμός των παραβατών γίνεται με την αξιοποίηση των δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος που χρησιμοποιεί το ΙΚΑ, απαντώντας έτσι και σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «τρύπες» στο λογισμικό σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Μέχρι σήμερα έχουν ακυρωθεί πάνω από 600.000 ημέρες εργασίας, που αντιστοιχούσαν σε εισφορές άνω των 14 εκατ. Ευρώ, οι οποίες και ποτέ δεν καταβλήθηκαν! Μάλιστα, αναζητούνται τυχόν ληφθείσες παροχές και υποβάλλονται μηνυτήριες αναφορές κατά των υπευθύνων στους αρμόδιους εισαγγελείς.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top