Select Menu

«Υπήρξε πρόοδος», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μετά από τη συνάντησή του με το κλιμάκιο της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία διήρκεσε δυόμισι περίπου ώρες.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα «αγκάθια», όπως οι απολύσεις στο δημόσιο, οι μειώσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ, εξακολουθούν να παραμένουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πόουλ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, ενώ μετά το πέρας της ο κ. Τόμσεν δήλωσε ότι «Ήταν μια καλή συνάντηση» και ο Μ. Μορς ότι ήταν «εποικοδομητική».

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Στουρνάρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου στις 7.30 πραγματοποιείται η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με την τρόικα, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομικών συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των στρατιωτικών, η οποία επέδωσε ψήφισμα σχετικά με τις μειώσεις στις αποδοχές.

Από το υπουργείο η απάντηση ήταν ότι έχουν «κλειδώσει» μειώσεις 6-6,5% για τους ένστολους αναδρομικά από την 1η Ιουλίου μέχρι και το 2014, καθώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν παρείχε εναλλακτικά μέτρα, που να γίνου αποδεκτά από την τρόικα. Οι μειώσεις ισχύουν για όλους τους ένστολους, πλην των αστυνομικών.

Πάντως, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομικών έκλεισε νέο ραντεβού με τους εκπροσώπους των στρατιωτικών, για να συζητηθούν περαιτέρω τα αιτήματά τους.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top