Select Menu

Τα δώρα του Πάσχα και των Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας δεν περιλαμβάνονται στις περικοπές των αποδοχών στις ΔΕΚΟ, διευκρινίζεται σε έγγραφη απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως όμως διευκρινίζει, σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 4 του Ν. 4024/2011, το μέσο κατά κεφαλήν κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά, εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, απαγορεύεται να υπερβαίνει τα 1.900 ευρώ το μήνα.

«Από τη διατύπωση της διάταξης αυτής προκύπτει ότι για τον υπολογισμό του μέσου κατά κεφαλήν κόστους -και όχι των μηνιαίων τακτικών αποδοχών- λαμβάνονται υπόψη το σύνολο των αποδοχών, επιδομάτων κλπ., που καταβάλλονται στους εργαζόμενους και επιβαρύνουν τη μισθοδοσία του φορέα», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών και προσθέτει ότι «στο πλαίσιο αυτο, και προκειμένου να εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου, η οδηγία που δόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών ήταν να γίνει μια ορθολογική διαμόρφωση των μισθών με βάση και τις περικοπές που προβλέπει ο Ν. 4024/2011, προκειμένου το μέσο κατά κεφαλήν κόστος (και όχι ατομικά οι αποδοχές του κάθε εργαζόμενου) να μην υπερβαίνει το ποσό των 1.900 ευρώ και όχι να περικοπούν τα επιδόματα δώρων και το επίδομα αδείας».

Η διευκρίνιση για τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας ήρθε μετά από σχετική ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου και Γιώργου Κυρίτση, οι οποίοι ρωτούσαν εάν και πώς συνυπολογίζονται τα δώρα και το επίδομα στο όριο των 1.900 ευρώ για τις μηνιαίες αποδοχές των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top