Select Menu

Από τη στιγμή που μπήκαμε στο Μνημόνιο προωθήθηκαν πολιτικές υποβάθμισης της καθημερινότητάς μας και μας εμφυτεύτηκαν φόβοι ότι θα τα χάσουμε όλα, όσα απλόχερα μας είχαν δοθεί παλαιότερα μέσω δανείων. Μάλιστα με την καταπολέμηση του ελεύθερου επαγγέλματος, αφαιρείται από τους Έλληνες η όποια ελπίδα ανάκαμψης, αφού το «εμπορικό δαιμόνιο» μας θα έβρισκε τη λύση ακόμα και τώρα.  

Όπως και να χουν τα πράγματα βαδίζουμε με αρκετή ταχύτητα στην επίσημη δημιουργία της παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία δεν θα δρα πια από το παρασκήνιο. Η «σκηνοθετημένη» αλληλοδιαδοχή των κοινωνικών κρίσεων καθώς και η τεχνηέντως δημιουργειθήσα οικονομική κρίση θα κρίνουν αναγκαία τη δημιουργία μιας νέας «επαναστατικής» κυβέρνησης και το ξεκίνημα μιας νέας «λαμπρής» εποχής που σκοπεύει να αντικαταστήσει δήθεν την πολιτική διαφθορά, τη σπατάλη, την καταστροφή του περιβάλλοντος κ.ο.κ. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Κατασκευάστηκε το πρόβλημα, ετοιμάζεται η λύση, την οποία και θα δεχθούν πολλοί στον κόσμο όντες εξαντλημένοι.

Πιέζει η Δύση να προχωρήσουν τα σχέδια. Να πέσει η Συρία και το Ιράν, να αποδυναμωθεί η Ρωσία, να προχωρήσει η Ευρώ-Μεσογειακή Ένωση, να δοθεί σε κάθε περιφέρεια της Τριμερούς Επιτροπής απόλυτη κυριαρχία στην αντίστοιχη Κεντρική Τράπεζα επί των άλλων τραπεζών και να συγκεντρωθούν όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές και οι φυσικοί πόροι σε ένα παγκόσμιο κέντρο διαχείρισής, προκειμένου να περάσουν έπειτα στον έλεγχο μιας υπέρ-πολυεθνικής εταιρείας.

Μέχρι στιγμής εμπόδια σ’ αυτήν την κατεύθυνση στέκονται, όπως έχουμε γράψει, η Ρωσία και -κατά δεύτερο λόγο- η Κίνα αλλά και σε κάποιο βαθμό η απροθυμία των Ελλήνων να «συμμορφωθούν» με την πολιτική λιτότητας. Γι’ αυτό στην Τριμερή Επιτροπή αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική και να ηρεμήσουν λίγο οι φωνές απέναντι στη χώρα μας. Ακόμα και η αδιάλλακτη Γερμανία άλλαξε στάση. Αυτό δείχνει ότι η πολιτική είναι ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο πεδίο, αρκεί ο άμεσα ενδιαφερόμενος να είναι σε θέση να αναγνώσει τις συγκυρίες και να δράσει γρήγορα και έξυπνα.

Στη χώρα μας ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι δύσκολοι μήνες, και ενδέχεται να υπάρξουν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις πάνω στα μέτρα που έπονται. Αλλά και σε Πορτογαλία και Ισπανία ο κόσμος θα βγει στα πεζοδρόμια, αφού σύντομα Λισαβώνα και Μαδρίτη θα κληθούν να εφαρμόσουν πιο σκληρά μέτρα. Βέβαια ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, τονίζει ότι η κυβέρνησή του δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε επιπρόσθετες περικοπές.

Τη συγκεκριμένη ρητορική οφείλει να εκμεταλλευτεί η Αθήνα και σε συνεργασία με τις προαναφερθείσες χώρες να τονίσει αυτό, που ήδη γνωρίζουν οι διάφοροι δανειστές, ότι δηλαδή η χώρα μας έχει προχωρήσει στις πιο επώδυνες κινήσεις προσαρμογής. Έτσι θα ασκηθούν πιέσεις, ώστε να επέλθει χαλάρωση των μέτρων και στη συνέχεια μέσω πραγματικής ανάπτυξης να έρθει χρήμα στην ελληνική αγορά, που τόσο το έχει ανάγκη.

Τα σχέδια μπορεί να προχωράνε. Ωστόσο η στρατηγική αντίσταση προετοιμάζει τον δρόμο στον αστάθμητο παράγοντα του Θουκυδίδη, που κατά καιρούς έχει φέρει τα πάνω κάτω στην παγκόσμια ιστορία!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top