Select Menu


Σαφή... προειδοποίηση στους διαφωνούντες της ΔΗΜΑΡ έστειλε χθες ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης, αφήνοντας να εννοηθεί πως μετά από τυχόν καταψήφιση των μέτρων από κάποιους, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο...

Σε μία μαραθώνια, όσο και θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ που διήρκεσε τέσσερις ώρες εκφράστηκαν διαφωνίες κυρίως από τους «συνήθεις υπόπτους» Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Οδυσσέα Βουδούρη, αλλά και από τον Πάρι Μουτσινά. Ο κ. Μιχελογιαννάκης μάλιστα «απείλησε» κάποια στιγμή ότι θα πει στους δημοσιογράφους πως η ΔΗΜΑΡ πρέπει να καταγγείλει την κυβέρνηση, αν και στη συνέχεια επιχείρησε να το... μαζέψει.

Λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης δε, κατέβασε προς ψηφοφορία μία πρόταση, ζητώντας η ΔΗΜΑΡ να θέσει ως άμεση προτεραιότητα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης δέκα πράγματα (είσπραξη των ανείσπρακτων έως σήμερα βεβαιωμένων φόρων 8,2 δισ. ευρώ, επίσπευση των 170.000 φορολογικών υποθέσεων, που εκκρεμούν στα ελληνικά δικαστήρια, επίσπευση είσπραξης των βεβαιωθέντων του ΣΔΟΕ 3,75 δισ. ευρώ, άμεσο έλεγχο στο λαθρεμπόριο καπνού, καυσίμων και ποτών, στον διαδικτυακό τζόγο, στο κάθε είδους παρεμπόριο, στους δραστηριοποιούντες στην Ελλάδα off shore εταιριών, και επίσπευση με κάθε τρόπο της διαδικασίας ελέγχου των χρημάτων Ελλήνων στο εξωτερικό). Η πρότασή του πήρε τρεις ψήφους. Τη δική του, του κ. Βουδούρη και του κ. Μουτσινά, οριοθετώντας την μειοψηφούσα τάση μεταξύ των βουλευτών.

Με την καταψήφιση εκ μέρους των δύο «πασοκογενών» να θεωρείται πλέον βέβαιη και εκ μέρους του κ. Μουτσινά πιθανή, σαφές ήταν το μήνυμα που τους απέστειλε ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης. «Κανείς δεν πρέπει να πιεστεί. Ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει, αλλά είναι σαφές πως οι πολιτικές μας σχέσεις θα διαταραχθούν», είπε παίρνοντας τον λόγο, προκαλώντας έτσι την αντίδραση του Οδυσσέα Βουδούρη που θεώρησε ότι μιλά για πειθαρχικά μέτρα και πιθανόν... διαγραφή τους. «Δηλαδή, τι εννοείς, μετά δεν θα είμαστε μαζί;», τον ρώτησε. «Όχι, και πάλι όλοι μαζί θα είμαστε, αλλά οι σχέσεις μας θα είναι διαταραγμένες», αποκρίθηκε ο κ. Λυκούδης, προκαλώντας προβληματισμό στην ΚΟ...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top