Select Menu

Στη Δικαιοσύνη εντός και εκτός Ελλάδος προτίθενται να προσφύγουν καθηγητές Πανεπιστημίου, προκειμένου να διασφαλίσουν τις αποδοχές τους, μόλις ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τις περικοπές, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΔΕΠ) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι πανεπιστημιακοί επισημαίνουν ότι θα προχωρήσουν άμεσα «στις επιβαλλόμενες δικαστικές ενέργειες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να διασφαλισθούν οι ελάχιστες εκείνες απολαβές που αναλογούν στο λειτούργημα του Πανεπιστημιακού Δασκάλου, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να αποφευχθεί η σημαντική διαρροή επιστημόνων (brain drain) σε Ιδρύματα του εξωτερικού και να συνεχισθεί η αναβάθμιση του ακαδημαϊκού οικοδομήματος της χώρας».

Σε αυτήν την απόφαση κατέληξαν με το σκεπτικό ότι «οι έλληνες κυβερνώντες αδυνατούν να αντιληφθούν τις τραγικές συνέπειες που θα επιφέρουν σε εθνικό επίπεδο οι πρόσθετες απαράδεκτα μεγάλες περικοπές στις απολαβές μας».

Η ΠΟΣΔΕΠ αναφέρεται σε απόφαση του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου για την διαμόρφωση των μισθών των Πανεπιστημιακών Καθηγητών και τονίζει μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, παρά τις περί του αντιθέτου εντυπώσεις που «τεχνηέντως καλλιεργούνται για ποικίλους λόγους και από διάφορες πλευρές:

- Δεν ανήκουν στις ευνοημένες ομάδες των ειδικών μισθολογίων, καθότι οι αμοιβές μας έχουν ουσιαστικά καθηλωθεί στο μισθολόγιο του 2004, ενώ στο διάστημα 2008-2009 άλλες κατηγορίες ειδικών μισθολογίων έτυχαν σημαντικών έως προκλητικών και ίσως μη νόμιμων αυξήσεων μέχρι και 100%!

- Συνεισφέρουν αδιαλείπτως στη δημοσιονομική «μνημονιακή προσαρμογή» πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει, με ποσό που ανέρχεται, με συντηρητικούς υπολογισμούς, σε 250 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ήδη από το 2009.

- Σε συντριπτική πλειοψηφία -άνω του 80%- δεν έχουν ή δεν ασκούν τη δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης».


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top