Select Menu


Στη Γαλλία πέθανε ένας από τους αντάρτες, που συμμετείχε στη σύλληψη του Μουαμάρ Καντάφι τον προηγούμενο χρόνο, μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα.

Ο Ομράν Σααμπάν ήταν μέλος της "Ταξιαρχίας Γκιράν", ομάδας ενόπλων μισθοφόρων που δρούσε στην λιβυκή πόλη Μιζράτα. Ήταν αυτός που πρώτος βρήκε το καταφύγιο του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, στη Σύρτη.

Μετά τη σύλληψη του Καντάφι, η ομάδα του ένοπλου μισθοφόρου απορροφήθηκε από τις Ε.Δ. του νέου καθεστώτος και ο Σααμπάν έφυγε αμέσως σε αποστολή στο Μπάνι Ουαλίντ, μια περιοχή της Λιβύης που στήριξε μέχρι το τέλος τον πρώην ηγέτη της χώρας.

Ο Σααμπάν έπεσε θύμα απαγωγής από ομάδα που φέρεται ότι ήταν οπαδοί του έκπτωτου ηγέτη. Μαζί με άλλους όμηρους βασανίστηκε, και μάλιστα υπέστη τα χειρότερα από όλους.

Δεν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση θανάτου αυτών που συμμετείχαν στη σύλληψη του Καντάφι. Υπό μυστηριώδεις συνθήκες πέθαναν αρκετοί νέοι άνδρες, που εμπλέκονταν άμεσα στην επιχείρηση σύλληψής του.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top