Select Menu

«13η ημέρα στην πόλη Σεμντίνλι» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Vatan, η οποία αναφέρεται στις μάχες των ανταρτών του PKK με τον τουρκικό στρατό στη Νοτιοανατολική Τουρκία.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι οι μάχες που συνεχίζονται, επί 13 ημέρες, δεν έχουν τελειώσει στην πόλη Σεμντίνλι, και αναφέρει πως περίπου 100 αντάρτες του PKK έφτασαν απο το Ιράν για να στηρίξουν αυτούς που δίνουν μάχες.

Το PKK έχει σοκάρει με τη δράση του τoν τουρκικό στρατό. Είναι η πρώτη φορά που Κούρδοι αντάρτες έχουν ξεκινήσει ολομέτωπη επίθεση και όχι τον κλασσικό ανταρτοπόλεμο που συνήθιζαν. 

Το PKK ισχυρίζεται πως αντάρτες κατέλαβαν την πόλη Σεμντίνλι στη Νοτιοανατολική Τουρκία ενώ o τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως δεν ισχύουν οι πληροφορίες αυτές, όμως τονίστηκε πως πράγματι γίνονται σφοδρές μάχες στην περιοχή με τον τουρκικό στρατό να έχει μεταφέρει 2000 άνδρες στη συγκεκριμένη πόλη. Γεγονός που δείχνει πως η Τουρκία «τρόμαξε» από την παρουσία των ανταρτών.


Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον 500 ένοπλοι Κούρδοι αντάρτες πέρασαν τα σύνορα με το Ιράκ, με στόχο να καταλάβουν την πόλη Σεμντίνλι. Μέχρι σήμερα ποτέ η Κουρδική οργάνωση δεν είχε περάσει με τόση μεγάλη παρουσία . Πάντα οι αντάρτες περνούσαν με ομάδες δέκα ή είκοσι ατόμων. Οι μάχες είναι έντονες.. Πληροφορίες από τον τουρκικό στρατό αναφέρουν πως οι στρατηγοί έχουν εκπλαγεί πως το PKK παρά την τεράστια παρουσία του στρατού, δεν υποχωρεί και συνεχίζει να κρατά τις θέσεις μάχης. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV υποστηρίζει πως μέλη του PKK έχουν εγκλωβιστεί. 

Αυτή θεωρείται μια αλλαγή τακτικής στην οποία μια αντάρτικη οργάνωση σαν το PKK δεν το συνήθιζε.

Στην Άγκυρα θεωρούν πως ο έλεγχος της Βόρειας Συρίας από τους Κούρδους έχει αυξήσει «το θάρρος» του PKK, που επιθυμεί να έχει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα σε μια μικρή πόλη της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. 
 Λόγιος Ερμής με πληροφορίες απο onalert και tsantiri

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top