Select Menu

Μαζικές επιδρομές στο κέντρο της Δαμασκού, της πρωτεύουσας της Συρίας, πραγματοποιούν οι δυνάμεις του καθεστώτος, ενώ παράλληλα βομβαρδίζονται θέσεις των αντικαθεστωτικών περιμετρικά της πόλης. Στο Χαλέπι οι μάχες μαίνονται με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι αντάρτες επιχειρούν να ανακαταλάβουν περιοχές βόρειου τμήματος της πόλης, που είχαν χάσει λόγω της μεγάλη επιχείρησης των καθεστωτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι καθεστωτικές δυνάμεις συνέλαβαν πλήθος ατόμων από επιδρομές σε σπίτια και καταστήματα που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Συρίας τη Δευτέρα. Ακτιβιστές αναφέρουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση τέτοιου είδους που έχει πραγματοποιηθεί από την έναρξη της εξέγερσης, τον περασμένο Μάρτιο.
«Αυτή δεν είναι η πρώτη επιδρομή στο κέντρο της Δαμασκού αλλά είναι η μεγαλύτερη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Rami Abdel Rahman από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση επεκτάθηκε ακόμα και σε ένα νεκροταφείο «υπό το πρόσχημα της έρευνας για όπλα».

Στο Χαλέπι, που αναγνωρίζεται από τους αναλυτές ως σημαντικό πεδίο μαχών για την εξέλιξη του εμφυλίου πολέμου, οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται. Στη περιοχή Salaheddin οι συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη παρ’ ότι  πριν από λίγες ημέρες μεγάλο μέρος των αντικαθεστωτικών είχαν υποχωρήσει.
Οι καθεστωτικές δυνάμεις, όπως αναφέρει το Al Jazeera, συνεχίζουν την προώθησή τους στις νοτιοδυτικές συνοικίες στο Χαλέπι και ιδιαίτερα στην περιοχή Sukari. Οι ακτιβιστές την Κυριακή ανακοίνωσαν ότι όλες οι επικοινωνίες έχουν κοπεί στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.
Παράλληλα ακτιβιστές ανέφεραν ότι αντικαθεστωτικοί στην Deir Ezzor κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος του καθεστώτος συλλαμβάνοντας και τον πιλότο του.  Ωστόσο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι ανακοίνωσε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω τεχνικών προβλημάτων, όπως αναφέρει το Al Jazeera. Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA ανέφερε ότι ο πιλότος πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος πριν τη συντριβή. Ηεπιχείρηση εντοπισμού του, σύμφωνα με τα κρατικά Μέσα, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Εν τω μεταξύ την έντονη αντίδραση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ακτιβιστών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει αντικαθεστωτικούς να πετούν σορούς αντιπάλων τους από τις ταράτσες κτηρίων, αλλά και να κόβουν τον λαιμό ενός άνδρα.
Τα τρία βίντεο, που αναρτήθηκαν στο YouTube, και τα οποία δεν φέρουν ημερομηνία, ούτε η αυθεντικότητά τους κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί, φαίνεται να έχουν γυριστεί στο Χαλέπι. 

Τόσο οι κυβερνητικές δυνάμεις όσο και οι αντάρτες που μάχονται για τον έλεγχο της χώρας επί 17 μήνες έχουν κατηγορηθεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 tvxs

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top