Select Menu

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια επεισοδίου με πυροβολισμούς έξω από το Εμπάιρ Στέιτ Μπιλντινγκ στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ, ο οποίος πυροβολούσε αδιακρίτως, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. 

Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει σπεύσει στην περιοχή και έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι περιμετρικά του κτιρίου.

Πηγές της αστυνομίας της Νέας Υόρκης αναφέρουν ότι στην παρούσα φάση δεν διαφαίνεται σύνδεση του περιστατικού με τρομοκρατία.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσε στο δίκτυο CBS ότι η υπηρεσία δέχθηκε τηλεφώνημα για τους πυροβολισμούς αμέσως μετά τις 9:00 (τοπική ώρα) και στην περιοχή έφθασαν αμέσως δυνάμεις της εντός λίγων λεπτών.

Το Εμπάιρ Στέιτ Μπιλντινγκ είναι ένας ουρανοξύστης 102 ορόφων, με ύψος 381 μέτρων (ή 443,2 μέτρων, αν συμπεριληφθεί η κεραία που βρίσκεται στην οροφή του).

Ηταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο επί 40 χρόνια, από την ανέγερσή του το 1931 έως την κατασκευή του βόρειου πύργου του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου το 1972. Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, το Εμπάιρ Στέιτ Μπιλντινγκ έγινε και πάλι το ψηλότερο κτίριο στη Νέα Υόρκη – όχι όμως στις ΗΠΑ ή στον κόσμο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top