Select Menu

Όταν οι νόμοι είναι για τους …. “άλλους”.
Έξι μήνες (6) χτίζουν χωρίς τις απαραίτητες άδειες. 

Μετά από 14 μέρες γιατί δεν απαντά η Πολεοδομία; Γιατί κωλυσιεργεί;

Αρχές Φεβρουαρίου του 2012 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης παραχωρήθηκε αγροτεμάχιο στην περιοχή Ιωνικού της Σταυρούπολης στην Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε. προκειμένου να κατασκευάσει θερμοκήπια για την καλλιέργεια φυτών καπνού Virginia και τα αντίστοιχα για την τελική α΄ φάσης επεξεργασίας, ξηραντήρια.

Στις 29 Φεβρουαρίου 2012 η διοίκηση της ΣΕΚΕ παρουσία του βουλευτή της ΝΔ και Γενικού Δ/ντης της ΣΕΚΕ, κου Αλ. Κοντού, του προέδρου της ΣΕΚΕ κου Παναγιώτη Ταρενίδη, του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ κου Τζανέτου Καραμίχα, του αντιπροέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ κου Γρηγόρη Αλεξιάδη, αντιδημάρχων και λοιπών στελεχών και φίλων των ως άνω στελεχών εγκαινίασε τον χώρο δημιουργίας των φυτωρίων και ξηραντηρίων της επένδυσης της ΣΕΚΕ στο Ιωνικό του Δ.Δ. Σταυρούπολης.                                                                                                      

Το μέγεθος της εγκατάστασης όντως είναι πολύ μεγάλο για τα έως τώρα αντίστοιχα μεγέθη καλλιέργειας, όμως δεν υπάρχει κανένα αντισταθμιστικό όφελος για τον τόπο εκεί ή για την κοινωνία μιας και θα λειτουργεί μόνο κάποιους μήνες χωρίς όμως να απασχολεί επιπλέον εργατικό από τους πολλούς άνεργους που έχει η περιοχή.

Από τον Φεβρουάριο, μέχρι και τον Ιούλιο σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ταυτόχρονα με τα στελέχη της επιχείρησης δηλώνανε ότι κατασκευάζουν την εν λόγω εγκατάσταση και μάλιστα δια στόματος Προέδρου κ. Παναγιώτη Ταρενίδη ξέρουμε ότι η εγκατάσταση λειτουργούσε δοκιμαστικά στο τέλος Ιουλίου.

Στις αρχές (10/8) Αυγούστου ως εφημερίδα κάναμε έγγραφο ερώτημα (η πλήρης επιστολή στο τέλος του κειμένου) στην Αρμοδία Πολεοδομία και στον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μούρκα, για την νομιμότητα των εγκαταστάσεων χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να πάρουμε καμία απάντηση. 

Δια στόματος δε, του αναπληρωτή προϊσταμένου της υπηρεσίας δόμησης του δήμου Ξάνθης κ. Αναστασίου Κολιού, ζητήθηκε από τον εκδότη του “Ακ” και του ThrakiToday.com τη Δευτέρα 13 Αυγούστου να διευκρινιστεί (αλήθεια γιατί, για ποιον ακριβώς λόγο και σε ενημέρωση ποιών;) ότι θα πρέπει να αναγραφεί στην επιστολή που απευθύναμε στο ως άνω γραφείο με τα ερωτήματα που κωδικοποιήσαμε και προέρχονταν, κυρίως από κατοίκους της περιοχής της Σταυρούπολης και για κάποιους από αυτούς, στενούς συνεργάτες του γενικού διευθυντή της εργοδότριας εταιρείας τους έργου, ΣΕΚΕ, αν είναι ενημερωτική επιστολή προς την υπηρεσία ή επιστολή καταγγελίας.

Στάση που προκάλεσε πολλά, σημαντικά και εύλογα ερωτήματα ως προς την φραστική (επικεφαλίδα) δρομολόγηση της επιστολής, ενώ σε δεύτερη ανάγνωση, “αφέθηκαν” τα όσα αναγράφονταν στο κείμενο της επιστολής.

Εν τέλει διευκρίνισε ότι απάντηση θα δοθεί εφ’ όσον επιστρέψει η κα νομική σύμβουλος του δήμου Ξάνθης που τις ημέρες εκείνες ήταν σε άδεια. Έως και σήμερα (24/8) απάντηση δεν δόθηκε καμία (ή δεν επέστρεψε από την άδεια η δικηγόρος του δήμου, ή δεν … ”τακτοποιήθηκαν” οι απαντήσεις…) αν και αμέσως από την Παρασκευή 17/8 “έφυγε” σε άδεια και ο κος Κολιός. 

Ρωτήθηκε η αρμοδία δικηγόρος; Αν ναι γιατί δεν δόθηκαν άμεσα οι αντίστοιχες απαντήσεις; Τελικά για υπηρεσιακά πολεοδομικά θέματα πρέπει να μας απαντήσει η δικηγόρος του δήμου Ξάνθης; 

Κύριε προϊστάμενε τις δηλώσεις δεν τις διαβάσετε ποτέ; Και άντε εσείς όχι, ο κ. Χρήστος Μούρκας που όλη την μέρα είναι με μια εφημερίδα στο χέρι, αναλύοντας ενδελεχώς τον τοπικό τύπο, δεν το ήξερε να σας το πει; Τι είναι τόσο μεγάλο γι’ αυτόν δηλαδή που αντί να μας απαντήσει ως όφειλε και μάλιστα να πράξει άμεσα όλα όσα καθορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία για αυθαίρετες κατασκευές, πιθανόν, επιχείρησε να μας αποπροσανατολίσει και να δοθεί χρόνος στην εν λόγω εταιρία δια μέσου κ. Χρ. Μούρκα,  αντιδημάρχου Ξάνθης και κ. Αλ. Κοντού γενικού διευθυντή της επιχείρησης, προκειμένου να διορθώσουν όλες τις τυχόν παρανομίες. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται (;) και από το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΜΑΧΗΤΗΣ" ότι τον 15αυγουστο θα περνάνε αυτόφωρο τον Πρόεδρο της εταιρίας ΣΕΚΕ, και Αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Π. Ταρενίδη. Αναρωτιόμαστε όμως γιατί δεν εφαρμόστηκαν τα δέοντα;

Τι και ποιος λειτούργησε ως καταλύτης ούτως ώστε να έχουμε “βελούδινο” τον 15Αυγουστο; Εάν ήτανε κανένας φουκαράς όλοι αυτοί έτσι θα συμπεριφερόταν; Μήπως απ΄ ευθείας ο κ.  Αναστάστιος Κολιός θα του επέβαλε πρόστιμα και η αστυνομία θα τον έπαιρνε απ΄ ευθείας αυτόφωρο; Τα ερωτήματα προς την αρμόδια Εισαγγελέα, τον κ. Δήμαρχο Ξάνθης και τον Αστυνομικό Δ/ντη Ξάνθης κ. Γιώργο Γκοδοσίδη.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και είναι στις 29  Ιουλίου 13,45΄ όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχουν μεταλλικά στέγαστρα, γίνονται εργασίες λειτουργίας και ότι τα ξηραντηρια είναι και συνδεδεμένα με δίκτυα κοινής ωφέλειας και έχουν τοποθετηθεί σε βάσεις από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Σήμερα (Παρασκευή που γράφεται το κείμενο) 24 Αυγούστου 2012 υπάρχουν επί τέλους οι ανάλογες άδειες; 

Είμαστε σίγουροι (μακάρι να διαψευστούμε) ότι η Πολεοδομία του Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Μούρκα με τον κ. Αν. Κολιό όταν και εάν κάνουν αυτοψία για να διαπιστωθούν οι αυθαίρετες κατασκευές ότι θα τα βρουν όλα καλώς;

Άλλωστε γι΄ αυτό τον λόγο οι μηχανικοί της Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε. έως και προχθές 22 Αυγούστου 2012 ξημεροβραδιαζόταν στην Πολεοδομία και τρέχανε πυρετωδώς μέσα στον καύσωνα για να προλάβουν να τελειώσουν όσα δεν έκαναν από τον Φεβρουάριο μέχρι και την ήμερα που τέθηκε έγγραφο το ερώτημα μας στην Πολεοδομία, στον κ. Αν. Κολιό και στο αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Χρ. Μούρκα.

Άντε και όταν είναι όλα "καλώς να μας κεράσετε και εμάς σουτζουκάκια κ. Αλ. Κοντέ και κ. Χρ. Μούρκα…..     

Οι ερωτήσεις που κατατέθικαν στην Πολεοδομία Ξάνθης 10 Αυγούστου και ακόμα περιμένουν απάντηση είναι:

 Προς:
 Δ/νση Τεχ. Υπηρ. Δήμου Ξάνθης                        Ξάνθη 10 Αυγούστου  2012
 Υπηρεσία Δόμησης
 Υπ’ όψιν κου Αναστ. Κολιού
 Κτρ. Π.Ε. Ξάνθης – 5ος όροφος
 Ξάνθη

Κε δ/ντα,

Σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε εγγράφως για την εγκατάσταση θερμοκηπίων και ξηραντήριων ιδιοκτησίας ΣΕΚΕ Α.Ε. που βρίσκεται στην περιοχή της Σταυρούπολης στα αγροκτήματα Ιωνικού. Πιο συγκεκριμένα μετά από σειρά δημοσιευμάτων και φωτογραφιών αλλά και δηλώσεων της ηγεσίας της εταιρείας σε τοπικά Μ.Μ.Ε. γνωρίζουμε ότι πλέον η εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί κανονικά
  
Σας ζητούμε να μας απαντήσετε εγγράφως:

1.Εάν έχει εκδοθεί άδεια δόμησης για την συγκεκριμένη εγκατάσταση και πότε;

2.Εάν δεν εκδοθεί, πότε έχει κατατεθεί ο φάκελος της άδειας και σε ποιο στάδιο ελέγχου βρίσκεται;

3.Εάν ο φάκελος κατά την ημερομηνία κατάθεσης ήταν πλήρης όπως προβλέπεται από την υφιστάμενη νομοθεσία και εάν από την υπηρεσία σας συμπληρώθηκε το έντυπο πληρότητας προκειμένου να πρωτοκολληθεί.

4.Στη περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί άδεια δόμησης σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή πρόκειται να προβεί η υπηρεσία σας προκειμένου να εφαρμοστεί η υφιστάμενη νομοθεσία (έκθεση αυτοψίας, πράξη επιβολής προστίμων κ.τ.λ).
        
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση και έγγραφη ικανοποίηση του αιτήματος μας , που είναι και απαίτηση του συνόλου της κοινωνίας μας για την σωστή και πλήρη ενημέρωση.       


                                                                                            Μετά Τιμής 
                                                                        Για την Θράκη Ραδ/κα μέσα Μ.Ε.Π.E.

                                                                                    Ευάγγελος Βασιλειάδης

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top