Select Menu

Μία ημέρα μετά την αποπομπή του από την ΚΟ της ΝΔ με αφορμή ανάρτησή του στο Τwitter, ο Νίκος Νικολόπουλος με δηλώσεις του στον Βήμα FM 99,5, διαβεβαιώνει ότι εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του βουλευτή της ΝΔ και ότι σκόπιμα διαδίδονται τα περί προσχώρησής του στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ταυτόχρονα, με επιστολή του ο κ. Νικολοπουλος ζητά εξηγήσεις για τους πραγματικούς λόγους της διαγραφής του, καθώς όπως ανέφερε και στη χθεσινή του ανακοίνωση τον τελευταίο καιρό έγινε δυσάρεστος σε κάποιους και δέχθηκε έναν πόλεμο λάσπης, ο οποίος υποκινείται, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, σε διάφορους κύκλους.

Ζητάει, επίσης, την αναβολή της σύγκλισης του πειθαρχικού οργάνου, το οποίο θα αποφασίσει την οριστική του διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου όπως λέει να συνεδριάσει η πολιτική επιτροπή για την εκλογή του Γενικού γραμματέα του κόμματος, θέση την οποία διεκδικεί και ο ίδιος. 

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Επιστολή Ν. Νικολόπουλου προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Α. Σαμαρά

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Νίκος Νικολόπουλος ζητάει να πληροφορηθεί ποια είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας που θα εξετάσει το αίτημα διαγραφής του, ποιοι θα μετέχουν σε αυτή, πότε θα συνεδριάσει, καθώς και το εις βάρος του «κατηγορητήριο» ενώ σημειώνει πως, εύλογα και αυτοδίκαια, περιμένει να κληθεί σε απολογία, προκειμένου να υποστηρίξει τον εαυτό του και τις απόψεις του.

Προσθέτοντας πως μέχρι τώρα, δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για την απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. να τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και για την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής του από το κόμμα, ο Αχαιός βουλευτής υπογραμμίζει πως δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή Επιτροπή Δεοντολογίας για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς αυτή αποτελείται από ομάδα εκ των 15 βουλευτών του κόμματος με την πιο μακρά κοινοβουλευτική θητεία, στην οποία και ο ίδιος ανήκει, οπότε θα είχε ενημερωθεί εφόσον είχε ληφθεί απόφαση σύγκλησης και συγκρότησης του πειθαρχικού οργάνου. Κατά συνέπεια, η προηγούμενη Επιτροπή με πρόεδρο τον κ. Τραγάκη δεν υφίσταται.

Πέραν τούτων, ο κ. Νικολόπουλος, στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. σημειώνει μεταξύ άλλων: «Πιστεύω πως σε ένα κόμμα με δημοκρατικές διαδικασίες και με ελευθερία στην έκφραση πολιτικής άποψης, όπως τα ήθελε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έχω το δικαίωμα να πληροφορηθώ όλα τα παραπάνω και φυσικά, να κληθώ ενώπιον της Επιτροπής προκειμένου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και τις απόψεις μου. Ελπίζω έτσι να συμβεί και να μην επιλεγούν «αυτόματες» κα συνοπτικές διαδικασίες που θα ενισχύσουν την καταδικασμένη στην νοοτροπία του λαού μας λογική των «μονοκρατορικών» κομμάτων.
Αντίθετα, πάντως, δεν πιστεύω ότι σε ένα δημοκρατικό κόμμα, η έκφραση διαφορετικής πολιτικής άποψης και εκτίμησης συνιστά «ποινικό αδίκημα», ούτε πως στη συγκεκριμένη δική μου περίπτωση, η πεποίθησή μου για την ανάγκη άμεσης επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και ανάσχεσης του κύματος φτωχοποίησης του λαού συνιστά αντιδεοντολογική και αντικανονική πράξη. Αν ήταν έτσι, τότε μάλλον θα έπρεπε να…διαγραφούμε όλοι από την παράταξη, από σένα τον Πρόεδρο του κόμματος, μέχρι και τον τελευταίο ψηφοφόρο!».

Ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει επίσης, πως σε περίπτωση που δεν τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το καταστατικό και τον κανονισμό λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας διαδικασίες και δεν στοιχειοθετηθεί αρμόζουσα κατηγορία, τότε μάλλον «οι υποψίες και οι υπόνοιες θα γίνουν βεβαιότητες», υπογραμμίζοντας πως, σε αυτή την περίπτωση θα φανεί ξεκάθαρα ότι η απόφαση αποπομπής του στηρίζεται μόνο στην απόφαση του βουλευτή να θέσει υποψηφιότητα ως Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και της πρωτοβουλίας του να πάρει θέση η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. για την ανάγκη άμεσης ή μη, επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, με ελεύθερη δημοκρατική συζήτηση και μυστική ψηφοφορία.

Καταλήγοντας, ο κ. Νικολόπουλος θέτει τα εξής ζητήματα:

Πρώτον: να συγκροτηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας με βάση τα όσα προβλέπει το σχετικό άρθρο του Κανονισμού λειτουργίας της Κ.Ο. (κλήση των 15 αρχαιοτέρων Βουλευτών, κλήρωση των 5 τακτικών μελών και των αναπληρωματικών τους και  ανάδειξη του προέδρου της, εκ των 5 που θα έχουν κληρωθεί. Η κλήρωση πρέπει να γίνει σε τόπο και χρόνο που θα γνωστοποιηθεί και για την  προστασία του αδιάβλητου η κλήρωση να γίνει παρουσία και των 15 αυτών αρχαιοτέρων Βουλευτών).

Δεύτερον: να σταλεί εκ νέου η πρόταση διαγραφής στον νέο πρόεδρο που θα οριστεί, δηλαδή τον αρχαιότερο εκ των 5 κληρωθέντων και όχι στον προηγούμενο κ. Γ. Τραγάκη, η οποία (πρόταση) θα περιλαμβάνει πλήρες σκεπτικό.

Και τρίτον: να οριστεί η σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας μετά την ημερομηνία εκλογής του Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, καθώς αυτό επιβάλλει η πολιτική ορθοπραξία, αφού είναι γνωστό πως ο κ. Νικολόπουλος έχει θέσει υποψηφιότητα  για τη θέση, προτάσσοντας μάλιστα την ανάγκη συζήτησης για την κυβερνητική τακτική απέναντι στο μνημόνιο και την τρόικα.
 Λόγιος Ερμής με πληροφορίες απο epikaira

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top