Select Menu

Η απόφαση να επιστραφούν τα χρήματα που ενθυλάκωσαν οι συνταξιούχοι «μαϊμού» αποτελεί πράξη προς τη σωστή κατεύθυνση. Ομως, είναι ανεπαρκής. Στοιχειώδης πράξη δικαιοσύνης είναι η επιστροφή των χρημάτων να γίνει εντόκως.

Ομως, και πάλι η πράξη χωλαίνει από ανεπάρκεια και μάλιστα πολύ σοβαρή. Το περί δικαίου αίσθημα σε συνδυασμό με τη σωτηρία της χώρας απαιτούν όλοι όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα να το επιστρέψουν έντοκα και αν δεν μπορούν να κατασχεθούν περιουσιακά στοιχεία, όχι μόνο δικά τους, αλλά και όσων συγγενών επωφελήθηκαν από την κατάχρηση του δημοσίου χρήματος.

Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Πολιτικοί και πολίτες, δημόσιοι λειτουργοί και ιδιώτες.

Επίσης, στοιχειώδης πράξη δικαιοσύνης και ισονομίας θα είναι η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ολες οι παρανομίες των πολιτικών, καθώς και των δημοσίων λειτουργών να είναι δια βίου απαράγραπτες και να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Μάλιστα θα ικανοποιούσε το κοινό αίσθημα ενδεχόμενη ακύρωση της παραγραφής πράξεων υπουργών (αν αυτό είναι συνταγματικά εφικτό) και παραδειγματική τιμωρία τους.

Η κοινωνία σήμερα δεν έχει ανάγκη μόνο από μέτρα αποκατάστασης της ισονομίας, αλλά απαιτεί και την παραδειγματική τιμωρία όλων εκείνων που εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους και πλούτισαν παράνομα.

Απαιτεί, επίσης, τη θωράκιση από μελλοντικές άνομες συμπεριφορές. Γιατί κακά τα ψέματα, η διαφθορά δεν έχει εκλείψει και οι διεφθαρμένοι είναι ακόμα εδώ.

Και κάτι ακόμα πολύ πιο σοβαρό. Οι πολίτες ας μάθουμε να εκτιμούμε και να επιβραβεύουμε τους πολιτικούς που είναι ηθικοί και παράγουν έργο. Γιατί μέχρι τώρα την ψήφο κέρδιζαν όσοι έβγαιναν στα κανάλια κι ας μην είχαν κάνει το παραμικρό έργο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top