Select Menu

Πολλοί δεν έχουν συνηδειτοποιήσει ακόμα τις δυνατότητες της Νέας Παγκόσμιας Τάξης στο να εισχωρεί στο μυαλό μας και να γνωρίζει επακριβώς τι σκεφτόμαστε, κάτι στο οποίο πειραματίζεται συστηματικά εδώ και δεκαετίες.

Άλλωστε είναι φανερό ότι δεν τους αρκεί πλέον ο διοικητικός έλεγχος, και τους απασχολεί ο άμεσος έλεγχος της σκέψης και της γνώμης, γιατί ως γνωστόν "οι σκέψεις γίνονται πράξεις" και η Παγκόσμια επίδοξη Χούντα θέλει να είναι σίγουρη ότι δεν θα πέσει ποτέ.

Μόνιμη αγωνία τους είναι πως θα "τσιπάρουν" τον παγκόσμιο πληθυσμό. Πως θα τον πείσουν , και πως θα υποχρεώσουν όσους δεν πείθονται. Ο έλεγχος των συντεταγμένων του καθενός θα είναι απόλυτος, σε συνδυασμό και με τον έλεγχο της σκέψης, ο George Orwell θα ακούγεται αφάνταστα αισιόδοξος.

Καθώς οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε ότι το μυαλό αποτελεί το τελευταίο δυνατό οχυρό της ιδιωτικότητάς στην απόλυτη εποχή της επιτήρησης μάλλον θα μείνουμε έκπληκτοι με το γεγονός ότι μία νέα εταιρία, η Veritas scientific ισχυρίζεται ότι αναπτύσσει τεχνολογία η οποία θα μπορεί να ‘εισβάλλει στις σκέψεις’.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά που διανύουμε, βγήκε στο φως της δημοσιότητας μελέτη που αποδείκνυε ότι οι υπολογιστές μπορούν να ανιχνεύουν το ψεύδος ακόμη καλύτερα και από τους πλέον επιτυχημένους εξειδικευμένους ανθρώπους, υπονοώντας ότι θα πρέπει να αναμένουμε ότι η τεχνολογία αυτού του τύπου θα χρησιμοποιηθεί ευρύτατα σε αστυνομικά σώματα χωρών όπως οι Η.Π.Α.

Είναι σημαντικό εδώ να σημειώσουμε ότι η τεχνολογία εισβολής στις σκέψεις δεν αποτελεί απλώς μία παραλλαγή του ανιχνευτή ψεύδους.

Έχει γίνει γνωστό, ότι στα εν λόγω τεστ μέσω ανιχνευτή μπορεί τόσο ο εξεταστής όσο και το μηχάνημα να ξεγελαστούν πολύ εύκολα (ειδικότερα από έμπειρους κατασκόπους).

Η νέα τεχνολογία, αντιθέτως, αποτελεί ουσιαστικά ένα ειδικό ‘κράνος που διαβάζει τη σκέψη’ που σχεδιάστηκε για να μετρά την εγκεφαλική δραστηριότητα των υποκειμένων μέσω ειδικού ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, ενώ παράλληλα πιθανά οικίες εικόνες θα διαπερνούν τον οπτικό αισθητήρα.

Δίχως αυτό να προξενεί ουδεμία έκπληξη, η Veritas Scientific επέλεξε να προσεγγίσει την πιο προσοδοφόρο αγορά: τον στρατό των Η.Π.Α.

Ο στρατός των Η.Π.Α αποτελεί μία αγορά αμείωτης ζήτησης που φτάνει μέχρι το σημείο της αδιαφορίας για τη λειτουργικότητα των «προϊόντων» που αγοράζονται.

Ο Eric Elbot, Διευθύνων Σύμβουλος της Veritas, δήλωσε ότι επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία του από τον στρατό των Η.Π.Α ‘ώστε να βοηθηθούν στο να ξεχωρίζουν τους εχθρούς από τους συμμάχους’.

Επίσης, ο Elbot φαντάζεται τη νέα αυτή τεχνολογία να χρησιμοποιείται από την αστυνομία, το σύστημα δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια δικών και κατά τις διαπραγματεύσεις εξαγορών ή συγχωνεύσεων επιχειρήσεων. Πιστεύει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και σε εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας …

“Βέβαια και αποτελεί ένα πιθανό ‘διαβολικό’ εργαλείο’ δηλώνει ο Elbot. “Εάν η κυβέρνηση αποκτήσει αυτή τη συσκευή, τότε μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση θα είναι πολύ επικίνδυνη.”

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το να φτάσει αυτή η τεχνολογία στα χέρια της Αμερικανικής κυβέρνησης δεν είναι διόλου δύσκολο.

Το διάτρητο σύστημα της κατοχύρωσης πατέντας και ευρεσιτεχνίας σε συνδυασμό με την παράδοση της τεχνολογίας στον στρατό - ο οποίος μπορεί να απαιτήσει αποκλειστικά δικαιώματα για τη συσκευή - στήνουν το σκηνικό της επικύρωσης της απόλυτης παρακολούθησης…

Έχετε καμμία εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους που θα διαθέτουν σύντομα τέτοιες τεχνολογίες;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top