Select Menu

Ένα ηφαίστειο στη Νέα Ζηλανδία που κοιμόταν για δεκαετίες, ξύπνησε εκτοξεύοντας κόκκινους βράχους και εξαπλώνοντας ένα νέφος στάχτης πάνω από μεγάλο μέρος του Βόρειου Νησιού. Το ηφαίστειο εξερράγη για πρώτη φορά από το 1897, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και η αστυνομία να κλείσει τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο του νησιού που συνδέει την πρωτεύουσα Ουέλινγκτον με τη μεγαλύτερη πόλη, το Όκλαντ, λόγω της κακής ορατότητας. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή ζημιές μετά την ενεργοποίηση του ηφαιστείου.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγω για δυνατές εκρήξεις, λάμψεις και καπνό που υψωνόταν από το βουνό Τονγκαρίρο, ύψους 1.968 μέτρων. Ηφαιστειολόγοι δήλωσαν ότι δεν έχει καταγραφεί άλλη δραστηριότητα πέραν της αρχικής έκρηξης και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί αν το ηφαίστειο θα ηρεμήσει και πάλι ή αν αυτή ήταν η αρχή από μια μακρά σειρά εκρήξεων.

http://www.dailymotion.com/video/xsnz58_new-zealand-volcano-erupts_news

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top