Select Menu

Στις 5 και μισή το πρωί  της Παρασκευής άνοιξε με την εισαγγελική παραγγελία και την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ η πύλη της Χαλυβουργίας.

Η πύλη της Χαλυβουργίας παρέμεινε κλειστή για 263 ημέρες, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές απεργών που βρίσκονταν στο εργοστάσιο, στην ομάδα περιφρούρησης. Οι τρεις απ’ αυτούς μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου και άλλοι έξι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Εκτός των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή, έχουν συγκεντρωθεί και περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία κάποια στιγμή επιχείρησαν να κλείσουν την εθνική οδό, ωστόσο με παρέμβαση της αστυνομίας αποφεύχθηκε κάτι τέτοιο.

Έντονο μποτιλιάρισμα παρατηρείται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Αντιδράσεις των κομμάτων:

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σπύρος Χαλβατζής και ο βουλευτής Χρήστος Κατσιώτης καταδίκασαν την επίθεση κατά των απεργών χαλυβουργών.

Η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τους βουλευτές της Σπύρο Χαλβατζή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και Χρήστο Κατσιώτη προέβησαν σε διαβήματα διαμαρτυρίας στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ. Νικ. Δένδια και Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη, καθώς και στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, καταδικάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, οι οποίοι περιφρουρούσαν την απεργία τους στην πύλη της «Χαλυβουργίας». Απεργία που συμπληρώνει 263 ημέρες διεκδικώντας δουλειά με αξιοπρεπείς αμοιβές, την επαναπρόσληψη των απολυμένων και ενάντια στην απόφαση του επιχειρηματία Μάνεση που θέλει τους χαλυβουργούς δούλους να δουλεύουν 4 ώρες την ημέρα με 450€ το μήνα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα συνεχίσει και μέσα και έξω από τη βουλή να συμπαραστέκεται και να στηρίζει το δίκαιο και ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και όλων των εργαζομένων που η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων, καταβαραθρώνει και εξαθλιώνει»

«Οι Έλληνες εργάτες δεν καπελώνονται από κανένα κομματικό χώρο. Η λήψη οποιουδήποτε κατασταλτικού μέτρου εναντίον τους είναι απαράδεκτη και η όποια εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση θα βαραίνει τη μνημονιακή συγκυβέρνηση», δηλώνει η Χρυσή Αυγή, με σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top