Select Menu

Την τελική του μορφή παίρνει όπως φαίνεται, το πρόγραμμα των περικοπών μαμούθ ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία .Μέχρι στιγμής οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί αγγίζουν τα 8 δισ. αφήνοντας μια τρύπα 3,5 δισ. ευρώ που πρέπει να κλείσει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.

Συμφώνα με πληροφορίες του «Έθνους» η κυβέρνηση τρέχει να δείξει το «καλό» της πρόσωπο πριν την έλευση της τρόικας στην Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει πιθανότατα τη Δευτέρα τους 20 πρώτους δημόσιους οργανισμούς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

Στον «χορό» των περικοπών έχουν ήδη μπει τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Υγείας και Μεταφορών, ενώ μεγάλο «ψαλίδι» ετοιμάζεται και για τις ΔΕΚΟ.

Τα μέτρα στα οποία προσανατολίζεται η κυβέρνηση για να καλύψει την τρύπα των 3,5 δις είναι τα εξής:

Αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τους περίπου 150.000 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για κίνηση η οποία αποσκοπεί στο να περιοριστούν δραστικά οι προσλήψεις στον χώρο της εκπαίδευσης και να εξοικονομηθούν πόροι. Βασίζεται σε μελέτη του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών θα πρέπει να αυξηθούν κατά τέσσερις με πέντε εβδομαδιαίως.

Νέες μειώσεις αποδοχών για τους υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ στον δημόσιο τομέα. Με το ενιαίο μισθολόγιο θα κοπούν επιδόματα και πρόσθετες αμοιβές, που θα περιορίσουν το ύψος των απολαβών των υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας.

«Λουκέτα» σε δημοτικές επιχειρήσεις, πολιτιστικά κέντρα, μείωση επιχορηγήσεων και περικοπές αποδοχών σε συμβούλους περιλαμβάνει το σχέδιο για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Συγχωνεύσεις νοσοκομείων για να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος και ευρεία επέκταση των γενόσημων φαρμάκων στον τομέα της υγείας.

Κλείσιμο και των 59 ΚΤΕΟ που λειτουργούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο οικονομικό επιτελείο θέλουν να έχουν ολοκληρώσει το έργο της κοστολόγησης των μέτρων στις αρχές της εβδομάδας και οπωσδήποτε πριν από το προγραμματισμένο για την ερχόμενη Πέμπτη ραντεβού του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top