Select Menu

Οι κύριοι της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» δεν έμειναν ευχαριστημένοι με την έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα που έδωσε στη δημοσιότητα το State Department, και η Ομοσπονδία τους αποφάσισε να συντάξει μια δική της την οποία μάλιστα κοινοποίησε και στους Αμερικανούς!

Παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε η συγκεκριμένη οργάνωση – δούρειος ίππος – υπενθυμίζοντας ότι έχει έδρα στη Γερμανία και λειτουργεί με άδεια των γερμανικών αρχών:

«Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (Ε.Ο.Τ.Δ.Θ) προετοίμασε μια παράλληλη έκθεση στην Έκθεση Κατάστασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ελλάδας 2011 του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και την κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές. Λόγω της περιορισμένης αναφοράς της Έκθεσης Ελλάδας 2011, στα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ έδωσε αναλυτικές επεξηγήσεις σχετικά με τα λανθασμένα ή ελλειπή θέματα.

«Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ, με την έκθεσή της αναφέρθηκε στα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ, τόνισε, πως στις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, λόγω του ορίου εκλογιμότητας του 3%, τα άτομα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης αναγκάστηκαν να καταθέσουν υποψηφιότητες από τα κόμματα της πλειονότητας και ότι μετά τις εκλογές εξελέγησαν τρεις βουλευτές από αυτά τα κόμματα.

«Ως δεύτερο σημείο, η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ τόνισε, πως παρά την ύπαρξη τριών καταδικαστικών αποφάσεων της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν επιτρέπεται ακόμα στην Ελλάδα η ίδρυση Συλλόγων που στην επωνυμία τους εμπεριέχεται ο όρος “Τούρκος-Τουρκικός”. Πέραν των άνω, δίνοντας ως παράδειγμα το δικαστικό αγώνα του Μειονοτικού Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νοτίου Έβρου και του Μειονοτικού Πολιτιστικού Λαογραφικού και Εκπαιδευτικού Συλλόγου Εβρένου, και αναλύοντας το θέμα, δήλωσε ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση ακόμα και συλλόγων που στην επωνυμία τους υπάρχει ο όρος ‘μειονοτικός’.

«Πέραν αυτών, γνωστοποίησε για ακόμη μια φορά σε σχέση με το πρόβλημα που έχει προκύψει με το Ν. 3592/2007 περί ‘Συγκέντρωσης και αδειοδότησης επιχειρήσεων, μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλες διατάξεις’, τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στο Tele Radio 104,2 FM και KRAL FM από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, επειδή δεν εκπέμπουν κατά το 25% του προγράμματός στα ελληνικά. Στο ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου, η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ τόνισε για μια ακόμη φορά, ότι τα υψηλά πρόστιμα αποζημίωσης που επιβλήθηκαν στις εφημερίδες Γκιουντέμ και Μιλλέτ στην δικαστική υπόθεση με τη Χαρά Νικοπούλου, απειλούν την ελευθερία Τύπου των μικρών αυτών μειονοτικών εφημερίδων.

«Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ αναφέρθηκε και στις επιθέσεις μίσους κατά της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης που δεν συμπεριλήφθηκαν στην Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2011 της Ελλάδας, και μετέφερε τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2011 και τους 5 πρώτους μήνες του έτους 2012.»

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top