Select Menu



H Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και ξανά προς την δόξα τραβά… Ή μήπως πότε δεν πεθαίνει γιατί ποτέ δεν γεννήθηκε;;;

Ίσως αυτή να είναι η αλήθεια την οποία εμείς σαν έθνος δεν θέλουμε να την παραδεχτούμε. Θα προσπαθήσω να αποδείξω μέσω των ιστορικών γεγονότων ότι η χώρα μας δημιουργήθηκε καθαρά από την άνοδο στην εξουσία των αργυραμοιβών, με κίνδυνο να χαρακτηριστώ ανθέλληνας.

Είναι η χώρα που αναγεννήθηκε από τις στάχτες της, ακριβώς την στιγμή που σε όλη την Ευρώπη, οι συσχετισμοί άλλαζαν. Η δουλεία καταργείται και στρατηγικά ο τόνος μεταφέρεται στο «α». Το Βατερλό σαν ιστορικό γεγονός αποτέλεσε την σπίθα για να επικρατήσουν οι αργυραμοιβοί (οι μετέπειτα τραπεζίτες). Όποιος διαχειρίζεται το χρέος μίας χώρας είναι σε θέση ισχύος. Ο ένοπλος αγώνας για την ανεξαρτησία δημιουργεί χρέος που κάποια στιγμή πρέπει να αποπληρωθεί, τις περισσότερες φορές με ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Και τότε ή Οθωμανική αυτοκρατορία έπρεπε να διαμελιστεί.

Περισσότερα κράτη, περισσότερα κέρδη.

Η μοντέρνα Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα η οποία μέχρι το 2012 έχει καταφέρει να:
  • Να εμπλακεί σε δύο εμφύλιες διαμάχες πριν καν υπάρξει έστω η «ελληνική πολιτεία», μιας και οι ξένοι «φίλοι» μας μέχρι τότε δεν αναγνώριζαν τους Έλληνες ως φυλή. Αναγνωριστήκαμε μετά το 1815… 
  • Να δολοφονήσει τον πρώτο της κυβερνήτη γιατί η παλαιά άρχουσα τάξη φοβήθηκε την αναδιανομή πλούτου και το ορθό πρόγραμμα του κυβερνήτη στην νεοσύστατη τότε πολιτεία. 
  • Να χρεοκοπήσει αρκετές φορές πριν καν μπει ο 20ος αιώνας. 
  • Να χάσει την δυνατότητα να δημιουργήσει βαριά βιομηχανία 
  • Να καταστραφεί σαν οικονομία αφού πρωτίστως είχε βγει αλώβητη από δέκα χρόνια εκστρατειών για την επέκταση της εδαφικής κυριαρχίας της. 
  • Να ιδρύσει την πρώτη Ελληνική Δημοκρατία 
  • Την επαναφορά στην Βασιλευόμενη Δημοκρατία μέσω δικτατορίας 
  • Την εσωστρέφεια με την άνοδο του φασισμού 
  • Μία υπηρέτρια να αναγκάσει τον «Αστό - Δικτάτορα» να πει το «ΟΧΙ». 
  • Να συγκεντρώσει το 50% του πληθυσμού σε ένα μόνο κέντρο. (είναι πιο εύκολο να ελέγχεις έτσι τη μισή χώρα. Οι υπόλοιποι θα δούμε…) 
  • Πολιτική αστάθεια έως το 1967 
  • Την «αθόρυβη εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων στη πορεία της χώρας από το 1909 έως το 1974» 
  • Δημιούργησε την «γενιά του Πολυτεχνείου» που κατά μεγάλο ποσοστό ευθύνεται για την τωρινή κατάσταση αυτής της χώρας. 
  • Να ιδρύσει την δεύτερη Ελληνική Δημοκρατία. 
  • Να περάσει ίσως μόνο τέσσερα χρόνια πολιτικής σταθερότητας σε όλη την σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. 
  • Να διαλύσει την εγχώρια βιομηχανία δημιουργώντας ένα δημόσιο τομέα που ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟΣ… 
  • Να πάρει την σημαία ο αέρας… 
  • Να μην συγκλίνει οικονομικά ΠΟΤΕ με την ανεπτυγμένη Ευρώπη άσχετα εάν έχουν δοθεί τεράστια ποσά σε επιδοτήσεις. 
  • Αρκεί να είσαι εγνωσμένης αξίας κεντρικός αμυντικός ποδοσφαιρικής ομάδας – ηθοποιός – τηλεπωλητής βιβλίων… , ώστε να μπορείς να γίνεις μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου. «Γροθιά στο Κατεστημένο» ρε χριστιανέ μου! Τι να κάθεσαι να ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ… 
  • Να παραδώσει σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς όπως άλλωστε έκαναν πάντα την Ελλάδα στους πιστωτές της, έχοντας την πεποίθηση πως αυτοί εξαιρούνται. (όσο λένε ναι)

Το συμπέρασμα: 
Η «Μεγάλη Ελλάδα» είναι μία χώρα όπως η Βενεζουέλα, το Ιράκ, η Χιλή, η Αργεντινή. «Πλούσια» σε αγαθά, κοιτάσματα με «αναλφάβητους» υπηκόους, που εάν γνώριζαν την δύναμή τους ΔΕΝ θα άκουγαν όλους αυτούς τους «φυτεμένους» «Αστούς».
Δημιουργηθήκαμε σαν κράτος την χρονική περίοδο που κάποιοι ιδρύσαν το μοντέρνο τραπεζικό σύστημα, όπως και άλλα κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο. Σαφώς μας ήθελαν μικρότερους σε έκταση, αλλά το χρέος που δημιουργούμε σαν κράτος είναι κερδοφόρο - πολύ περισσότερο από αυτό που οι γείτονες «παράγουν».
Αντί η χώρα μας να αναπτυχθεί με εκπαίδευση βασισμένη στην τεχνική κατάρτιση, ώστε η χώρα μας να αποκτήσει βιομηχανία, οι «φίλοι» μας, μας ήθελαν πάντα καταναλωτές, «φυτεύοντας» έναν έφηβο βασιλιά με εκπαιδευτικό σύστημα βασισμένο στη θεωρητική κατεύθυνση. Δηλ. είχαμε φιλοσοφική σχολή όταν ακόμα δεν είχαμε πολεοδόμους, αρχιτέκτονες μηχανικούς. «Καταναλωτής» σε επίπεδο χώρας σημαίνει ουσιαστικά κάθε μεγάλο έργο «κοινής ωφέλειας» από το σχεδιασμό μέχρι και την υλοποίηση να πραγματοποιείται από Γάλλους - Γερμανούς - Ολλανδούς και Άγγλους.
Η «Μεγάλη Ελλάδα» παρέμεινε μία χώρα χωρίς τεχνογνωσία σκόπιμα, με στόχο ΜΟΝΟ την κατανάλωση και την παραγωγή χρέους. Έτσι όταν εμείς μία φορά ήμασταν διαβασμένοι έστω λίγο, αυτό κατέληξε σε μία «Μικρασιατική Καταστροφή», κάτι που ζούμε ξανά αλλά με άλλα συστατικά.

Έχουμε όμως «τεχνοκράτες»…
(Ο τεχνοκράτης είναι ένας «Αστός» «κομματικά αμόλυντος». Δηλ, φελλός που χαμογελά, προωθημένος από το σύστημα)

Μετά από μία ταραγμένη πολιτικά (κατά την αμερικάνικη διάλεκτο η πολιτική είναι η «διαχείριση» των υπηκόων κάθε χώρας) εικοσαετία μετά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κατέληξε στην «Επανάσταση».


Λίγο πριν τις εκλογές αποφάσισα να δημοσιεύσω την σκέψη μου στο κοινό. Δεν θέλω να δημαγωγήσω και ούτε θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλα θα πάνε καλά γιατί είτε μπορούμε είτε η χώρα μας «ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ». Άλλωστε είναι γνωστό πως αυτό το εμβατήριο μελοποιήθηκε.

Αυτή μου την σκέψη την διαμόρφωσα από όσα γνωρίζω ο ίδιος και δεν ανέτρεξα σε καμία πηγή. Εάν έχω κάνει λάθος ή έχω ξεχάσει και παραποιήσει κάτι ζητώ ταπεινά συγνώμη. Όμως είμαι ταυτόχρονα χαρούμενος που δεν είμαι «Αστός» «να τα γνωρίζω όλα»…

Γράφει ο News Gem

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top