Select Menu


Την ανάγκη να πληρώνουν οι Ελληνες τους φόρους για να ανακάμψει η χώρα επανέλαβε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξής της στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ, στο CNN, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι οι όποιες αποφάσεις για την διάσωση του ευρώ θα πρέπει να ληφθούν μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες!

«Θεωρώ ότι η πληρωμή των φόρων από τους φορολογούμενους πολίτες είναι αναγκαία για την ανάκαμψη οποιασδήποτε χώρας. Της Ελλάδας, όπως και των άλλων», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξής της.


Δείτε το Βίντεο εδώ

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκάλεσε την οργή της ελληνικής κοινής γνώμης, του Τύπου και της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας δηλώνοντας στην εφημερίδα The Guardian στις 25 Μαΐου ότι οι Ελληνες οφείλουν «να αλληλοβοηθηθούν πληρώνοντας τους φόρους τους».
«Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν πολύ εκνευρισμό και δυσαρέσκεια», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.
Η Κριστίν Λαγκάρντ αν και απέφυγε αρχικά να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, εν τέλει δήλωσε ότι οι αποφάσεις για την διάσωση του ευρώ θα πρέπει να ληφθούν σε λιγότερο από τρεις μήνες, όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί με τον Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι η Ευρώπη έχει περιθώριο τριών μηνών για να σώσει το ευρώ.


«Ο Τζορτζ (Σόρος) είναι πολύ καλός στο να θέτει διορίες και να τραβά την προσοχή, πράγμα που είναι καλό, γιατί θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στην παρούσα κατάσταση…Πιστεύω όμως…ότι διάφορα πράγματα πρέπει να γίνουν συντόμως… πιο σύντομα από τρεις μήνες… Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη προθεσμία και ότι όλη η κατάσταση θα ξεμπερδευτεί» είπε η Λαγκάρντ.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ αρνήθηκε επίσης να προβλέψει αν η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη. «Πρόκειται για ένα ζήτημα πολιτικής βούλησης», δήλωσε.

Επιπλέον, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, θα είχε δεχτεί τόση πολλή κριτική αν δεν ήταν γυναίκα, η Λαγκάρντ, έπειτα από μια παύση, απάντησε «όχι».
«Θεωρώ ότι είναι μία πολύ ισχυρή ηγέτης. Είναι μία πολύ θαρραλέα γυναίκα» που ξεχωρίζει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, απεφάνθη η γενική διευθύντρια του Ταμείου.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top