Select Menu

Ομάδα επιστημόνων από την Ολλανδία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει έναν μικρό κατοικήσιμο σταθμό στον πλανήτη Άρη.

Το πρόγραμμα φέρει την ονομασία Mars One/Άρης Ένα, και προβλέπεται να υλοποιηθεί το 2023.

Η ανακοίνωση έγινε λίγες ημέρες μετά την επιτυχή σύνδεση με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, του  ιδιωτικού  διαστημόπλοιου Dragon της εταιρείας Space X και την κάθοδό του στη Γη.

Οι Ολλανδοί επιστήμονες με επικεφαλής τον Bas Lansdorp καθηγητή της ολλανδικής πολυτεχνική σχολής πρότειναν να κάνουν το πρώτο βήμα για μια αποστολή στον Άρη ενός δορυφόρου επικοινωνιών.

Η αποστολή έχει προγραμματιστεί για το 2016. Κατά το 2018 θα αποσταλεί στον πλανήτη ένα ρομπότ και από το 2020 θα αρχίσει η κατασκευή της υποδομής του σταθμού στον Άρη.

 Σύμφωνα με το σχεδιασμό ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει στον Άρη θα είναι το 2023 και την επόμενη δεκαετία στο σταθμό θα βρίσκονται περί τα 20 άτομα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top