Select Menu

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του εκπαιδευτικού και νυν διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Β’ Αθήνας Πάρι Βεντήρη φιλοξενούμε στη freepen.gr.

Ένας πραγματικός Δάσκαλος με Δ κεφαλαίο ο κος Βεντήρης μας μιλά για τη σημερινή κατάσταση των σχολείων. Από τη μια πλευρά οι ελλείψεις, η μη παρουσία -ακόμη!- προϋπολογισμού για το 2012 που αναγκάζει τους ανθρώπους της πρωτοβάθμιας να καλύπτουν εκ των ενόντων και με τη συνδρομή των σχολείων τις ανάγκες των υπηρεσιών, η προβληματική χρηματοδότηση των σχολείων μέσω των δήμων και η πλήρης εγκατάλειψη της παιδείας με γλαφυρά παραδείγματα από την πολιτεία και από την άλλη το ειδικό μέταλλο των δασκάλων μας, το ελληνικό φιλότιμο, τα αποθέματα ψυχής και η συνεργασία μαθητών – εκπαιδευτικών – γονέων για να κρατήσουμε τα σχολεία μας όρθια.



Συζητάμε επίσης για τις πολύ σοβαρές συνέπειες στην οικογένεια και το παιδί της σημερινής συγκυρίας αναφέροντας παράλληλα τις ήδη επιτυχημένες δοκιμασμένες λύσεις που λειτουργούν ως γραμμή ανάσχεσης στους εγκυμονούντες κινδύνους που απειλούν τα παιδιά των οικογενειών οι οποίες βιώνουν τις επιπτώσεις του μνημονίου.

Η συνέντευξη απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, μα πάνω από όλα σε ανθρώπους που αγαπούν την Ελλάδα και το ελληνικό σχολείο.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top