Select Menu

Η Ελλάδα είναι όρθια.

Η Ελλάδα δεν μασάει από δυσκολίες.

Η Ελλάδα είναι στους «8» του Euro 2012!

Η γκολάρα του συγκινητικού Καραγκούνη έστειλε τους Ρώσους σπίτι τους (1-0) και την Εθνική ν’ αντιμετωπίσει πιθανότατα αυτούς που όλοι προτιμούσαμε κατά βάθος.

Με την ψυχάρα του Παπαδόπουλου, τις μάχες του Σαμαρά και τα ατελείωτα χιλιόμετρα του Μανιάτη, η γαλανόλευκη ετοιμάζεται να βρει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) απέναντί της τους Γερμανούς!

Εκεί θα αγωνιστούμε χωρίς Καραγκούνη και Χολέμπας, οι οποίοι συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες.

Φράου Μέρκελ ετοιμάσου, έρχεται σειρά σου!

Ας μη ξεγελαστεί κανείς, δεν ήταν θέμα καρδιάς. Δεν ήταν θέμα ηρωισμού. Τα πράγματα είναι πιο απλά. Ήταν θέμα κλάσης. Θέμα σωστής οργάνωσης του παιχνιδιού. Θέμα ποιότητας του κάθε διεθνούς ξεχωριστά. Ναι, ήταν και θέμα τύχης, πάντα χρειάζεται στις μεγάλες διοργανώσεις.

Αν υποθέσουμε ότι η τύχη είναι τυφλή τι να πούμε τότε για την στραβομάρα των διαιτητών. Ο Σουηδός ρέφερι αντί να μας δώσει πέναλτι, κιτρίνισε τον Καραγκούνη και τον έβγαλε εκτός μάχης στο παιχνίδι του προημιτελικού. Διότι φράου Μέρκελ είναι μεγάλη υπόθεση να αντιμετωπίσουμε την ομάδα σας με τον Καραγκούνης στη σύνθεση μας.

Η Εθνική προκρίθηκε γιατί έπαιξε με σωστή οργάνωση του παιχνιδιού και πετυχημένες επιλογές ενδεκάδας από τον προπονητή της. Γιατί ο Γιώργος Σαμαράς έβαλε το τούρμπο μπροστά και πήρε παραμάζωμα τους αντιπάλους του. Γιατί ο Γιώργος Καραγκούνης με μια εμφάνιση βγαλμένη από το Euro 2004 δεν σταματιόταν με τίποτα. Γιατί ο Μιχάλης Σηφάκης, πραγματικός κέρβερος, έκανε το τέρμα δαχτυλήθρα για τους Ρώσους.

Γιατί ο Γιώργος Τζαβέλας υπήρξε απροσπέλαστος. Γιατί ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι ο κορυφαίος σύγχρονος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής. Ήταν λοιπόν θέμα ποιότητας και κλάσης. Μπορεί να ακούγεται κάπως βαρύ αλλά είναι αληθινό.



Η δήλωση του Σάντος μας έκανε να ανατριχιάσουμε περισσότερο κι απ' το γκολ του «Κάρα»!

Αυτά τα παιδιά το αισθάνθηκαν ότι έπαιξαν για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που δεν έχουν σχεδόν κανένα λόγο για να χαμογελούν τους τελευταίους μήνες. Και βρήκαν όχι μόνο για να χαμογελούν, αλλά και για να βγουν στους δρόμους και για να πατήσουν τις κόρνες των αυτοκινήτων τους και για να σφίξουν ψηλά τις γροθιές τους.

Και το ηθικό δίδαγμα είναι ξεκάθαρο. Με αυτή την ομάδα ένα είναι σίγουρο, ότι «δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ», γιατί σε αυτή τη χώρα έχουμε φτώχεια στην τσέπη, αλλά στην ψυχή περίσσευμα που το ζηλεύουν όλοι!

Αλλά έχουμε και έναν προπονητή που και ως άνθρωπο είναι σίγουρο ότι τον ζηλεύουν όλοι. Η απάντηση του στην ερώτηση «αν παίξαμε για να αποδείξουμε ότι κάνει λάθος η κυρία Μέρκελ που λέει ότι πρέπει να διατηρηθούν οι Ελληνες σε χαμηλό βιοτικό επίπεδο» ήταν αποστομωτική:

«Όχι, παίξαμε γιατί μας εμπνέει η ιστορία της χώρας που γέννησε την δημοκρατία και όλες τις υπόλοιπες μεγάλες αξίες που σήμερα απολαμβάνει όλος ο κόσμος. Για αυτό παίξαμε και είναι ώρα όλοι σας να δείξετε σεβασμό…»

Πως το είχε πει ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες; «Εγώ είμαι πιο Έλληνας από όλους τους Ελληνες»!

Με πληροφορίες απο www.sport-fm.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top