Select Menu

Νέα επίσημη εμφάνιση στην Τουρκία μειονοτικών του προξενικού περιβάλλοντος, καθώς ελάχιστες μέρες μετά τον ψευτομουφτή Κομοτηνής, βρέθηκε εκεί και ο ψευτομουφτής της Ξάνθης, παρέα μάλιστα με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης…

Και μετά απ’ όσα σας γράφαμε προ ολίγων ημερών για τα συνεχή σούρτα-φέρτα όλων αυτών των πρακτόρων της προξενικής πέμπτης φάλαγγας της Θράκης στη…Μάνα Πατρίδα τους, πριν αλέκτωρ λαλήση, καταγράψαμε και ένα ακόμη πολύ χαρακτηριστικό κρούσμα. Αυτή τη φορά δεν ήταν ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπρήμ Σερήφ, αλλά ο ομόλογός του της Ξάνθης (και κορυφαία πρακτοράντζα της Άγκυρας στην ελληνική Θράκη) Αχμέτ Μέτε που στις 26 Μαΐου ταξίδεψε στην Τουρκία για να συμμετάσχει σε θρησκευτική τελετή, μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Μέκκας που βρίσκεται στην τουρκική πόλη Ισπάρτα.

Ο Μέτε μάλιστα δεν πήγε μόνος του, αλλά παρέα με ποιον νομίζετε; Με ένα ανώτερο θεσμικό πρόσωπο της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα τον Ιρφάν Ουζούν, αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και μέλος του ΠΑΣΟΚ! Οι δυο τους λοιπόν, όπως μας ενημερώνει το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί»,  «μετέβησαν στην Ισπάρτα μέσω Αττάλειας και στο διάστημα των δύο ημερών που παρέμειναν εκεί είχαν πολύπλευρες επαφές. Το Σάββατο, αφού επισκέφτηκαν το Ίδρυμα, περιηγήθηκαν στον κήπο με τα τριαντάφυλλα και στις φυσικές ομορφιές της Ισπάρτα. Αργότερα ο κύριος μουφτής μίλησε σε κόσμο στο τζαμί Σινάν Πασά. Στις 27 Mαΐου ημέρα Κυριακή τέλεσε τελετή αποφοίτησης χαφίζηδων (σ.σ. πρόκειται για άτομα που μαθαίνουν το Κοράνι απ’ έξω). Στην τελετή μετείχαν ο υφυπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων της Tουρκίας Εκρέμ Κελές, ο νομάρχης και ο μουφτής της Ισπάρτας, πολλοί βουλευτές, διδακτικό προσωπικό του πανεπιστημίου και πολύς κόσμος (βλ. και την 1η φωτό, με τον Ουζούν και τον Μέτε πρώτο και δεύτερο αντίστοιχα από δεξιά). Με αυτή την αφορμή ο κύριος μουφτής άρπαξε και την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μετέχοντες στην τελετή. Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στην ομιλία που έκανε κατά την τελετή, περιέγραψε την Δυτική Θράκη και συνεχάρη τους χαφίζηδες. Μετά την τελετή ο μουφτής και ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκαν το σπίτι και τα μέρη όπου ζούσε ο Μπεντιουζαμάν Σαΐντ Νουρσί, και στις 28 Μαίου επέστρεψαν στην Δυτική Θράκη».

Πολύ ενδιαφέροντα αναμφιβόλως όλα αυτά (όπως φυσικά και η διατύπωση στο τέλος του δημοσιεύματος ότι οι δυο τους επέστρεψαν όχι στην Ελλάδα, αλλά στη…Δυτική Θράκη – διατύπωση που σχεδόν μονίμως πλέον χρησιμοποιούν όλα αυτά τα προξενοκίνητα τουρκοέντυπα της Θράκης, καθιστώντας ασφαλώς ολοένα και πιο…σαφείς τις απόψεις τους για το νομικό status της περιοχής). Πολύ ενδιαφέρον όμως είναι και το προφανές ερώτημα που προκύπτει. Τι δουλειά είχε δηλαδή ο Ιρφάν Ουζούν σε μια θρησκευτική τελετή στην Τουρκία, παρέα με ένα εκ των πλέον σεσημασμένων και προκλητικών πρακτόρων των συμφερόντων της Άγκυρας (στο τέλος του κειμένου, τους βλέπετε μαζί σε 2 ακόμη φωτογραφίες από το ταξίδι τους). Γιατί το ότι πήγε για…θρησκευτικό τουρισμό μάλλον δεν θα το πίστευε ακόμη και ο πιο ηλίθιος. Να ενημερώσουμε άλλωστε ακόμη ότι ο εκτουρκισμένος αυτός Πομάκος που λέγεται Ουζούν έχει προκαλέσει πολλές φορές στο παρελθόν με τη δράση του (όπως π.χ. με τη «συμβουλή» του προ ολίγων εβδομάδων σε παιδιά στα Πομακοχώρια της Ξάνθης να μη μιλούν πομάκικα, αλλά τούρκικα), ενώ είναι γνωστή και η στενή του σχέση με τον ψευτομουφτή Μέτε, αλλά και άλλες πρακτορόφατσες του προξενείου Κομοτηνής. Όσο για το τι λέει το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης για τις δράσεις αυτές του αντιπεριφερειάρχη του, καλύτερα φυσικά να μην μπούμε καν στον κόπο να αναρωτηθούμε, γιατί απλούστατα θα μελαγχολήσουμε…
Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top