Select Menu


Αγνοείται μέχρι αυτή την ώρα ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος σήμερα το πρωί γρονθοκόπησε τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, και πέταξε ένα ποτήρι νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου. Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών έχει διατάξει τη σύλληψή του και οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε εξέλιξη.....

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση και κάνει λόγο για «φασιστικές απειλές». Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον επικεφαλής τη Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, τόνισε ότι «ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να διεξαχθεί στο αυστηρό πλαίσιο της νομιμότητας». Σάλος για την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη έχει προκληθεί και στα ξένα ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται πως ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι υπόδικος και κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη,παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η δίκη του ήταν προγραμματισμένη για τις 6 Ιουνίου, ωστόσο αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον ANT1 ο Ηλίας Κασιδιάρης γρονθοκόπησε τη Λιάνα Κανέλλη και πέταξε ένα ποτήρι νερό στη Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr τεχνικοί και υπάλληλοι του ANT1, προσπάθησαν να εμποδίσουν τον Ηλία Κασιδιάρη να φύγει από το στούντιο καθώς περίμεναν να έρθει η αστυνομία. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής απείλησε τους υπαλλήλους του ANT1, λέγοντας, «θα σας στείλω εκατό Χρυσαυγίτες». Στο στούντιο του ANT1 κατέφτασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.

«Όποιοι νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα βγάλουν το ΚΚΕ από την πατριωτική δράση αυτού του τόπου είναι γελασμένοι», δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στην ίδια εκπομπή μετά το περιστατικό. «Αν δεν το κόψουμε το απόστημα μόνοι μας, μπροστά μας θα το βρούμε. Αυτοί που παρασύρθηκαν και τους ψήφισαν, να ξέρουν τι φίδι έβαλαν στον κόρφο τους» πρόσθεσε και σημείωσε «δεν πρόκειται να μας κανει σαπούνι κανένας Κασιδιάρης. Να τον χαίρεται η μάνα που το γέννησε».

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως πρώτη η Λιάνα Κανέλη επιτέθηκε με ύβρεις και χειροδίκησε στον Ηλία Κασιδιάρη και ανακοίνωσε ότι προχωρεί σε εμπάργκο για όλα τα κανάλια και τις εφημερίδες. Το newsbeast αναφέρει πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ο οποίος δήλωσε πως θα καταθέσει μήνυση στη Λιάνα Κανέλλη, διότι τον χτύπησε πρώτη.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης δήλωσε πως «οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί, είναι επικίνδυνοι». «Δεν έχει νόημα πια να δίνει κανείς ελευθερίες και δημοσιότητα στους εχθρούς της ελευθερίας», πρόσθεσε και κατέληξε: «η σημερινή υπόθεση με τον Κασιδιάρη στο προεκλογικό πάνελ της τηλεόρασης, αποτελεί απόδειξη ότι με τους ναζί δεν παίζουμε. Η Χρυσή Αυγή πρέπει πλέον να απασχολεί το αστυνομικό ρεπορτάζ».

«Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη. Αποτελεί κεκτημένο του πολιτικού μας πολιτισμού, η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται σε κλίμα δημοκρατικού διαλόγου. Αλλοίμονο αν οι πολιτικές διαφορές λύνονταν με τη βία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τσιόδρας και σημείωσε «πως το ελάχιστο που περιμένει κάθε δημοκρατικός πολίτης, από το κόμμα του κ. Κασιδιάρη, τη Χρυσή Αυγή, είναι η απερίφραστη καταδίκη αυτής της ενέργειας».

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος επικοινώνησε τηλεφωνικά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς με αφορμή την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη. Ο πρωθυπουργός μίλησε και με τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, στον οποίο τόνισε ότι «ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να διεξαχθεί στο αυστηρό πλαίσιο της νομιμότητας». Ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριξε πως δεν έχει επικοινωνία με τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Η βιαιοπραγία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε βάρος της κας Λιάνας Κανέλλη και της κας Ρένας Δούρου προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας και προσθέτει πως «η πολιτεία δεν έχει ανοχή σε φαινόμενα που παραβιάζουν τους κανόνες μιας δημοκρατικής πολιτείας και θίγουν το συλλογικό αξιακό μας υπόβαθρο», συμπληρώνεται.

«Η βία και η πρόκληση είναι φαινόμενα βαθιάς παρακμής» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από τη Βέροια. «Τα καταδικάζουμε. Πρέπει να τα απομονώσουμε. Και κυρίως δεν πρέπει να τα αφήσουμε να διαιρούν τον ελληνικό λαό, σε μια στιγμή που η πατρίδα μάς έχει όλους ανάγκη να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτή τη βαθιά κρίση που περνάμε» τόνισε.

Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τον κόσμο να ξανασκεφτεί την ψήφο τους και να οδηγήσει «στο εκλογικό περιθώριο τη Χρυσή Αυγή». «Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος. Εξάλλου η Χρυσή Αυγή εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας κ.λπ.» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Η σημερινή επίθεση έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό, το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανακοίνωσε πως «δεν θα συμμετάσχει σε καμία δημόσια συζήτηση που θα βρίσκεται εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και θα θέσουμε και το θέμα στη διακομματική επιτροπή».

«Αυτές οι απαράδεκτες πράξεις γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Το οικονομικό πρόβλημα έχει μετατραπεί σε κοινωνικό, το κοινωνικό πρόβλημα έχει μετατραπεί σε πολιτικό, το πολιτικό πρόβλημα δυστυχώς τείνει να μετατραπεί σε θεσμικό πρόβλημα, σε πρόβλημα δημοκρατίας», τόνισε.

«Οι νεοναζιστές αποκαλύφθηκαν και στον τηλεοπτικό χρόνο», σημείωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος παρεμβαίνοντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι «πρώτα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπουν στη Βουλή οι μπράβοι ναζιστές που υπηρετούν μόνο την αποσταθεροποίηση της χώρας και οδηγούν τη χώρα σε εμφύλια σύρραξη». «Έχουν την ευθύνη», συνέχισε, «κι εκείνοι που νομιμοποίησαν τους ναζιστές, εκείνοι που υπουργοποίησαν τους ναζιστές με τα τσεκούρια για να στηρίξουν τα μνημόνια και το 4ο Γερμανικό Ράιχ, τους συγκυβερνήτες Βενιζέλο και Σαμαρά».

«Το φίδι δεν εκκολάπτεται, το φίδι έχει πια βγει από το αυγό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. «Η ίδια η κοινωνία οφείλει να απομονώσει αυτήν την ιδεολογία, η οποία μετατρέπεται και σε εγκληματική πράξη. Οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να σηκώσουν ένα τείχος απέναντι σε αυτούς που προσβάλουν τη δημοκρατία και την κοινοβουλευτική λειτουργία αυτού του τόπου», πρόσθεσε. «Και υπάρχει και ένα ζήτημα, κατά πόσο η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και των εκπροσώπων της βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της παραδοχής και της ανοχής του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας του τόπου», κατέληξε ο Φώτης Κουβέλης.

Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου και να μη συμμετάσχει στις εκλογές απάντησε πως «οι υποψηφιότητες για τις εκλογές και τα κόμματα έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο» και πως «δεν υπάρχει θέμα να τεθεί κάποιο κόμμα εκτός νόμου» «Σε κάθε περίπτωση τα κόμματα θα πρέπει να κινηθούν αυστηρά στο πλαίσιο της νομιμότητας».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top