Select Menu

Το πρώτο δημόσιο πολυμορφικό «Πάρκο μας» είναι γεγονός στην περιοχή των Αμπελοκήπων και πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Μια ιδέα που ξεκίνησε σαν όνειρο και έγινε πραγματικότητα χάρη στην όρεξη και το όραμα 20 ατόμων που εργάστηκαν για την υλοποίηση του.

Η ιστορία της δημιουργίας του  «πάρκου» ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια περίπου από τον Κλέωνα Γρηγοριάδη (ξάδερφος του γνωστού ηθοποιού) που σκέφτηκε να «παντρέψει» τις αστικές υποκουλτούρες που υπάρχουν  στις σύγχρονες πόλεις.

«Η ιδέα ήταν να φτιάξουμε κάτι που έλειπε αρχικά από εμάς τους ίδιους, επειδή μας έλειπε ένας τέτοιος χώρος στη δική μας πόλη», λέει με έμφαση ίδιος.

Σκέιτ, ποδήλατο, μουσικές, γκράφιτι. Έτσι ξεκίνησαν να αναζητούν εγκαταλελειμμένους δημόσιους χώρους οπούς και τους μετατρέπουν σε μια όαση χαράς, δημιουργίας και συνάντησης νέων αλλά και μεγαλύτερων ανθρώπων.

«Το Πάρκο μας-OUR PARK» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην αξιοποίηση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων της πόλης μέσω της δημιουργίας πάρκων πρασίνου και αστικών αθλημάτων και της διοργάνωσης ανάλογων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Η κατασκευή πρότυπων πάρκων αστικών αθλημάτων περιλαμβάνει ειδική μέριμνα για την πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη διαδικασία δεντροφύτευσης με γνώμονα τόσο τη βιωσιμότητα του πάρκου όσο και τη χρηστικότητα των χώρων.

«Το πάρκο μας-OUR PARK» στοχεύοντας στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υλοποιεί τα έργα του αποκλειστικά βασισμένο στις χορηγίες ιδιωτών και εταιρειών και δεν υποστηρίζεται από κρατικές χρηματοδοτήσεις.

Αποτελεί μια πρόταση για την αξιοποίηση ενός ανοιχτού χώρου, την ένταξή του στην καθημερινότητα των περιοίκων με τη δηµιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου αστικών αθλημάτων εντός του αστικού ιστού, βελτιώνοντας µε αυτόν τον τρόπο την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Στις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και το FULL ON FESTIVAL 2012 το οποίο και περιλαμβάνει:

Skateboard:
Juniors contest "SMALL IS BIG"
Girls longboard rabbit race "PUSSY PUSH"
Greek Skateboarding Championsips "FULL ON"

Ενώ θα τραγουδήσουν οι Wending Singers με την μουσική να φέρει την υπογραφή του Dj Sets:* CLUB KID

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top