Select Menu

Ως καταγγέλουσα  ευχαριστώ το BBC. Αναγνώρισε την τέλεση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και αμφισβήτησε απλά την πρόθεση της κυβέρνησης να διαπράττει γενοκτονία. “Genocide involves intent. Surely you can’t be suggesting that the Greek government actually intended these consequences?”

Σε δημοσίευμα τις 24 Απριλίου 2012, το BBC  παρουσίασε τις θέσεις των κυρίων Γεριτσίδου σχετικά με τα εγκλήματα τα οποία κατήγγειλαν στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης: εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας  και γενοκτονία των Ελλήνων σε εξέλιξη.

Αφού ο δημοσιογράφος μόνος του είπε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική, ρώτησε επίμονα τις κυρίες αν μπορούν να αποδείξουν ότι η κυβέρνηση εσκεμμένα προκάλεσε αυτή την κατάσταση. Βασικά ρώτησε αν μπορούν να αποδείξουν ότι η γενοκτονία αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης. Μόνο που  οι καταγγέλουσες είναι θύματα των υπόλοιπων πράξεων τις κυβέρνησης,  κινδυνεύουν περαιτέρω  και έθεσαν ήδη εαυτούς υπό την προστασία του δικαστηρίου.

Έπειτα, η απόδειξη της πρόθεσης δεν επιβαρύνει τα θύματα αλλά τον εισαγγελέα ο οποίος αυτεπάγγελτα διεξάγει έρευνα και στέλνει την υπόθεση στο δικαστήριο αν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης εγκλήματος.  Τα υπόλοιπα αποφαίνονται από τους αρμόδιους δικαστές στην δίκη και όχι από συνταγματολόγους, θύματα  και κατηγορουμένους στο  διαδίκτυο . Τέλος, δεν πρόκειται μόνο για τα μέτρα λιτότητας όπως αναφέρεται στο άρθρο, αλλά για ένα ολόκληρο πακέτο το οποίο περιλαμβάνει ψυχολογική και σωματική βία και πολλά άλλα. Πάντως,  μία που ζητήθηκε, και ορθά ζητήθηκε, και η άποψη κάποιου που στήριξε  τις αποφάσεις της κυβέρνησης, σας παρουσιάζω συμπληρωματικά και άλλες δηλώσεις του εν λόγω προσώπου, δηλαδή της κυρίας Παναρίτη, τις οποίες δηλώσεις η Βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έκανε στην Επιτροπή Οικονομικών κατά την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών. Πιο κάτω, ενσωμάτωσα στο άρθρο του BBC και ένα βίντεο με δηλώσεις του συνταγματολόγου που ερωτήθηκε ως ειδικός για το θέμα και είπε ότι η υπόθεση είναι νομικά παράλογη. Δείτε τα δυο βίντεο και θα καταλάβετε αν μπορεί ή όχι να τεκμηριωθεί η πρόθεση



Δείτε ενδεικτικά και αυτό το κείμενο που κυκλοφόρησα στο διαδίκτυο http://www.gopetition.com/petitions/save-democracy-in-greece-save-the-cradle-of-western-c.html, δείτε πόσοι έχουν λάβει γνώση του θέματος μέχρι τώρα και πως σχολιάζουν http://www.gopetition.com/petitions/save-democracy-in-greece-save-the-cradle-of-western-c.html. Αν θέλετε, υπογράψτε και εσείς το αίτημα που το συνοδεύει, έτσι ώστε  να φτάσουμε ενώπιον του δικαστηρίου και να μας φύγει η απορία : αποδεικνύεται η δεν αποδεικνύεται η πρόθεση ;;;;; Μία που ομολογουμένως η κατάσταση είναι τραγική, δεν πρέπει να μάθουμε επιτέλους αν μας αποτελειώνουν εσκεμμένα ή όχι ;;; Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν πρέπει να τιμωρηθούν ;

Το σχετικό δημοσίευμα του BBC είναι εδώ  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-17811153



Χριστίνα Σαλεμή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top