Select MenuΕπιμέλεια: Πύρινος Λόγιος


«Αυτό το έγγραφο δεν είναι δικό μου δεν έχει κατατεθεί ποτέ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δεν έχει σφραγίδα, ούτε αριθμό πρωτοκόλλου και δεν το έδωσα εγώ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Αυτό τόνισε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ με αφορμή έγγραφο του κόμματος που φέρεται να παραδόθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας και αναφέρει πως αν τεθεί ζήτημα εθνικής ανάγκης, η παράταξή του θα δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση με την προϋπόθεση να αναλάβουν την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και δύο θέσεις αντιπροέδρων.

Έκανε λόγο για επίθεση κάτω από τη ζώνη με περίεργα και πλαστά έγγραφα και επισήμανε ότι δεν γίνονται με προβοκάτσιες οι κινήσεις εθνικής ομοψυχίας.
Προανήγγειλε ότι δεν έχει κανένα λόγο να συναντηθεί στη μία μετά το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκτός αν ο κ. Παπούλιας διαθέτει τα στοιχεία για την πραγματική οικονομία που του έχει ζητήσει. Θα συμμετέχει κανονικά στη συνάντηση που έχει συγκαλέσει Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 2 μετά το μεσημέρι.
Ανέφερε ακόμα ότι κανονικά για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα πρέπει να παρέμβει από μόνη της η εισαγγελία. Πάντως ερωτηθείς αν το έγγραφο αυτό το έστειλε κάποιος από τους συνεργάτες του απάντησε: «Δεν ξέρω».

Επανέλαβε ότι δεν αποδέχεται συνεργασία σε κυβέρνηση με τη συμμετοχή Σαμαρά και Βενιζέλου αλλά ούτε και κανένας βουλευτής του κόμματός του είναι διατεθιμένος να το κάνει.

Αν θεωρήσουμε ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος έλεγε την αλήθεια όταν πριν λίγα λεπτά δήλωνε ότι "Δεν είναι δικό μου το έγγραφο που εμφανίζεται να έχουμε ενεχειριάσει στο πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ότι αφορά την ύπαρξη όρων και προϋποθέσεων για να στηρίξουμε κυβέρνηση", τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια χονδροειδή πλαστογραφία, αλλά και ύπουλη επίθεση κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ιδού τα έγγραφα της Ντροπής απο το enikos.gr!


Μια πλαστογραφία που όμοιά της η χώρα έχει να ζήσει από τα τέλη της δεκαετίας του '70 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε κάνει στην Βουλή χρήση ενός ανάλογου non paper για θέματα εξωτερικής πολιτικής απέναντι στον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Αλλά εδώ τα μεγέθη είναι τελείως διαφορετικά καθώς επιχειρείται η παγίδευση ενός αρχηγού κόμματος στον οποίο χρεώνουν θέσεις και μάλιστα έγγραφες θέσεις που υποτίθεται ότι έχουν δοθεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον αναγκάσουν να δεχθεί να στηρίξει κυβέρνηση, την οποία ο ίδιος δεν δέχεται να στηρίξει.

Aυτά θεωρώντας εκ των προτέρων ότι ο Π.Καμμένος δηλώνει τα αληθινά γεγονότα.

Ας πάρουμε την υπόθεση από την αρχή:

Αμέσως μετά την λήξη της απογευματινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ο Α.Σαμαράς βγαίνει και δηλώνει ότι "συζητείται η πρόταση Καμμένου".
Ποια πρόταση Καμμένου, πέρα από τους 7 όρους που έχει θέσει;

Διαρροές από την Συγγρού ανέφεραν ότι "Έθεσε τρεις προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης αν υπήρχε κίνδυνος χρεοκοπίας, κίνδυνος κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος ή κίνδυνος στα εθνικά θέματα. Αν υπάρχουν τέτοιοι κίνδυνοι, τότε θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού για λίγους μήνες"!

Και μάλιστα αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι έχει ζητήσει και το ... υπουργείο Εθνικής Άμυνας! Χονδrοειδές βέβαια...

Xθές το βράδυ, όλοι περίμεναν την αντίδραση του Π.Καμμένου, η οποία δεν έρχεται επίσημα, αλλά με στο twitter που αναφέρει ότι «Μην ακούτε διαρροές, οι θέσεις μας είναι μόνο οι επίσημες». Η πρώτη επίσημη θέση ήρθε το βράδυ, στο βραδυνό δελτίο της ΝΕΤ όπου και διαψεύδει ανοικτά πλέον οτι το έγγραφο αυτό δεν είναι δικό του κι οτι κάτι μεταξύ ασυννενοησίας και παρεξηγήσεως συμβαίνει, χωρίς να δηλώνει κατηγορηματικά την πλαστότητα ή μή του εγγράφου παρά την πίεση της δημοσιογράφου κυρίας Στάη και των συνεργατών της!

Δεν βγαίνει να κάνει επίσημη δήλωση διάψευσης το κόμμα και η φημολογία οργιάζει αφού υπάρχει η επίσημη δήλωση Σαμαρά, είναι αρκετά "βαριά" για να απαντηθεί με ένα twitt-άρισμα ή με μια εμφάνιση χωρίς ιδιαίτερη βαρύτητα στη ΝΕΤ. .

Η επίσημη δήλωση ήρθε σήμερα το πρωί στις 8 στην εκπομπή ΠΡΏΤΗ ΓΡΑΜΜΉ στον ΣΚΑΙ και την αναφέρουμε στην αρχή του ρεπορτάζ μας. Επίσης, το έγκυρο Defencenet γνωρίζει άριστα τι έχει διαμοιφθεί μεταξύ Κ.Παπούλια και Π.Καμμένου και μπορεί να διαβεβαιώσει ότι το συγκεκριμένο θέμα των "3" σημείων που υπό όρους θα συμμετείχε και θα στήριζε κυβέρνηση ο Π.Καμμένος δεν δόθηκαν από τον δεύτερο στον πρώτο ή τουλάχιστον δεν δόθηκαν στην χθεσινή συνάντηση.

Πάντως αργά χτες το βράδυ περί τις 23.00 άρχισε να διακινείται στα δημοσιογραφικά γραφεία ένα έγγραφο με τις θέσεις του Π.Καμμένου, αναφορικά με τους όρους στήριξης μιας κυβέρνησης.

Ομολογούμε ότι το έγγραφο δεν μας έπεισε γιατί απλά ήταν αρκετά χονδροειδές.

Πόσο πιθανό είναι σε μια τέτοια ευαίσθητη φάση, να ζητάει ένας αρχηγός για να δεχθεί να στηρίξει μια κυβέρνηση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δύο θέσεις σε διαγωνισμό διαχείρισης εθνικών πόρων ως αντάλλαγμα;

Κι όμως, το έγγραφο τελικά κυκλοφόρησε γράφει μάλιστα και το φαξ της Προεδρίας της Δημοκρατίας και υποτίθεται ότι διαβιβάστηκε στα κόμματα από την Προεδρία της Δημοκρατίας για να εξετάσουν τους ... όρους Καμμένου με τους οποίους θα δεχόταν να στηρίξει και να μπει στην κυβέρνηση!

Χωρίς να ρωτήσουμε τον Π.Καμμένο, το έγγραφο "βρώμαγε από μακριά" ότι είναι συρραφή των πραγματικών θέσεων του με τα 7 σημεία και των επίμαχων θέσεων που κάποιος λαθραία τις είχε συρράψει ενδιάμεσα!

Την ίδια χρονική στιγμή περίπου ο Π.Καμμένος δίνει τα αληθινά πρακτικά που έχει πάρει από την Προεδρία της Δημοκρατίας στο facebook. Όπου από πουθενά δεν προκύπτει ότι έχει πει για όρους στήριξης κυβέρνηση και έχει ζητήσει μάλιστα και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως αντάλλαγμα. Μιλάει μόνο για τους 7 όρους.

Λίγο αργότερα δημοσιεύονται στο blog του Ν.Χατζηνικολάου enikos.gr, το περίφημο non paper με τους όρους Π.Καμμένου, όπως υποτίθεται ότι τους έστειλε η Προεδρία στα κόμματα. Και βάσει αυτών των όρων έγιναν και οι δηλώσεις Σαμαρά.

Οπως είδατε παραπάνω, το μεγαλύτερο μέρος είναι το γνήσιο, το επίμαχο είναι η δεύτερη σελίδα, το Σενάριο "Β", την ύπαρξη των οποίων την διαψεύδει ο Π.Καμμένος.

Λίγο αργότερα στην κρατική τηλεόραση, τόσο ο Π.Καμμένος όσο και ο Ν.Χατζηνικολάου μιλάνε στην κρατική τηλεόραση και υποστηρίζει ο μεν πρώτος ότι "Το έγγραφο που δημοσιεύει το site δεν είναι δικό μας, δεν ξέρω ποιος το έγραψε και από που προήλθε", ο δε δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι "Δικό τους είναι, είναι non paper και θέλει να προστατέψει αυτά που λέει μέσα και γι αυτό το αρνείται"!

Μύλος; Τρελοκομείο!

Και τρελοκομείο με την Προεδρία της Δημοκρατίας παρούσα η οποία πλέον άμεσα πρέπει να πάρει θέση. Έδωσε έγγραφο με τέτοιες θέσεις ο Π.Καμμένος ή όχι.

Αν όχι, υπάρχουν συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα που έχουν τελεστεί και πρέπει να αναζητηθούν οι συντάκτες του κειμένου άμεσα. Αν ναι, είναι πολιτικά υπόλογος ο Π.Καμμένος, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα.

Τονίζουμε ότι από αυτά που ξέρουμε - και παρακολουθούμε πολύ στενά αυτή την υπόθεση των συσκέψεων στο προεδρικό - δεν υπήρξε πουθενά η σελίδα με το το Σενάριο Β, ούτε το αίτημά του να γίνει υπουργός Άμυνας, κάτι που καταγράφεται και στα πρακτικά. Άλλωστε τις 7 θέσεις του τις μοίρασε σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων ο Π.Καμμένος.

Πως και ποιος τόλμησε να διαστρεβλώσει και να πλαστογραφήσει το περιεχόμενό τους;

Με όλα αυτά φαίνεται ότι το παιχνίδι έχει αγριέψει πολύ και καλό είναι όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί και περισσότερο απ'όλους οι άμεσα εμπλεκόμενοι πολιτικοί...


Πληροφορίες απο enikos.gr,DefenceNet, Skai.gr


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top