Select Menu

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς. Εγώ βλέπω ότι τελικά ανησύχησαν μόνο για το ευρώ, τις τράπεζες και τα κόμματά τους. Για αυτά ακούω ότι γίνονται όλα.

Και να το αποδείξω με ένα απλό παράδειγμα. Οι Τράπεζες πήραν ήδη 160 δις από τον ελληνικό λαό και ετοιμάζονται να πάρουν άλλα 50 δις για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Δηλαδή οι μέτοχοι των τραπεζών δεν έχουν πληρώσει δεκάρα από τα κέρδη που είχαν τα προηγούμενα χρόνια με τα ληστρικά επιτόκια που επέβαλαν υπό την ανοχή των πολιτικών.

Εάν αυτά τα χρήματα είχαν δοθεί απευθείας στους μικροκαταθέτες, αποσβένοντας τον κίνδυνο να χαθούν οι καταθέσεις τους σε περίπτωση χρεωκοπίας των τραπεζών, τότε στην δεινή θέση που βρίσκονται σήμερα οι πολλοί Έλληνες πολίτες θα βρίσκονταν οι λίγοι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών. Αλλά δυστυχώς, ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν έχει πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η σύγχρονη ελληνική κοινωνία έχει αποκοπεί από την πνευματικότητα των προγόνων της και έχει ακολουθήσει έναν καθαρά υλικό τρόπο ζωής, που έχει διδάξει ο δυτικός κόσμος. Από την μία πλευρά, στον Ελληνικό Πολιτισμό, ο Πλάτωνας γράφει στην Πολιτεία του για δικαιοσύνη, ισονομία, πνευματικότητα, ελευθερία και από την άλλη ο δυτικός πολιτισμός μιλάει για σφαγές, κατανάλωση, εξουσία και επικράτηση του δυνατού στον αδύνατο.

Ας δούμε τι συμβαίνει σήμερα. Η Ελλάδα,  με ότι αυτό συνεπάγεται από τις ρίζες της, έχει βιώσει τον εσωτερικό διχασμό. Ο Έλληνας δεν γνωρίζει την ιστορία του, δεν θυμάται τι έγινε μόλις εχθές, καθημερινά βομβαρδίζεται από τα ΜΜΕ για τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, συνεχώς μειώνονται ο αποδοχές του και αυξάνονται οι φόροι του, δεν έχει υγεία, δεν έχει παιδεία. Τον έχουν εμπλέξει σε μία τεράστια σύγχυση και δεν έχει πλέον την ικανότητα να διακρίνει τα ψέμματα και τις ανακρίβειες που του λένε. Τον καθοδηγούν ως πρόβατο προς την σφαγή. Και αυτό θα γίνει νομοτελειακά εάν ο κάθε ένας από μας δεν αποφασίσει να τους πει "μέχρι εδώ".

Υπάρχουν ακόμα Έλληνες που πιστεύουν ότι γίνεται προσπάθεια να διασωθεί η χώρα από συμμαχικά υποτίθεται κράτη που ποτέ μέχρι σήμερα δεν εγγυήθηκαν τα εθνικά μας σύνορα έναντι της Τουρκίας;

Πιστεύετε ότι η Γερμανία επιθυμεί πραγματικά να ανακάμψει η εθνική μας οικονομία ; Τότε γιατί ζητάει συνεχώς νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που αποδεδειγμένα έχουν διαλύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στην χώρα ;  Η Γερμανία, ο πρώτος διδάξας στην μίζα και την απάτη, κατέστρεψε δύο φορές την Ευρώπη τον 20ο αιώνα, προκαλώντας δύο παγκόσμιους πολέμους. Είναι χώρα που διαχρονικά επέδειξε αφάνταστη σκληρότητα και υπεροψία έναντι των άλλων λαών και οδήγησε σε ολοκαυτώματα. Σήμερα βλέπετε να ακολουθεί έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης ; Και όταν λέω Γερμανία, αναφέρομαι στο πολιτικό προσωπικό και όχι στους πολίτες που και οι ίδιοι έπεσαν θύματα στους πολέμους που έστησαν οι Κάιζερ και ο Χίτλερ.

Υπάρχει σήμερα η Ευρώπη της αλληλεγγύης, όπως δήλωσαν οι ιδρυτές της πριν από 40 χρόνια,  όταν οι ηγέτες των Ευρωπαϊκών χωρών, υποχρεώνουν την Ελλάδα να εξυπηρετεί πρώτα το χρέος προς τους δανειστές και μετά να πληρώνει τις συντάξεις και τους μισθούς των πολιτών της ;

Καθημερινά όλοι βρίσκονται σε μία αγωνία και αρρωσταίνουν από την σκέψη ότι δεν θα έχουν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους και τους λογαριασμούς για το σπίτι και το αυτοκίνητο, είτε γιατί έμειναν άνεργοι, είτε γιατί έχουν μειωθεί τόσο πολύ οι μισθοί τους που δεν φτάνουν για τίποτα.

Αυτή την πραγματικότητα την αρνούμαστε ; Και πως  θα σκεφθούμε με ποιο τρόπο θα υπηρετήσουμε τον εαυτό μας, τις ατομικές και οικογενειακές μας ανάγκες, μέσα σε αυτή την σύγχυση;

Εάν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε την ατομική μας ευημερία και την ευημερία της κοινωνίας μας, πρέπει να σκεφθούμε πέρα από τα τετριμμένα που βάζουν καθημερινά στο μυαλό μας οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ του συστήματος.

Οι πολίτες μένει να αναρωτηθούν ποια είναι τελικά η θέση τους μέσα στον οικονομικό πόλεμο, που είναι τα μοναδικά θύματα, και οι πολίτες είναι οι μοναδικοί που πρέπει να απαιτήσουν τώρα αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και της πολιτικής.

Καθημερινά τα ΜΜΕ, επαναλαμβάνουν με σιγουριά, ότι έρχονται νέα μέτρα, νέες απολύσεις, νέοι φόροι, που απειλούν τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, χωρίς να αφήνουν ένα ίχνος φωτός στον ορίζοντα. Όλες οι προβλέψεις των πολιτικών και όλες οι δηλώσεις και δεσμεύσεις έχουν διαψευσθεί. Με λίγα λόγια οι πολιτικοί τα προηγούμενα 40 χρόνια έλεγαν μόνο ψέμματα. Και ουαί και αλίμονο εάν οι νέοι πολιτικοί που ήρθαν να υπηρετήσουν τα υπάρχοντα κόμματα, συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.

Δηλαδή τελικά, ή οι πολιτικοί μας αποδείχθηκαν ανόητοι, ή είναι εξαιρετικά δέσμιοι του παρελθόντος τους, για να μπορέσουν να ασκήσουν φιλελληνική πολιτική. Ναι ! Καλά το διαβάσατε.

Οπότε, η απόφαση αλλαγής, μένει σε όλους εμάς.

Με ηρεμία, με ψυχραιμία, χωρίς να παρασυρόμαστε από το κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και ανασφάλειας  που δημιουργούν τα μέσα ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ, ας κάνουμε τώρα την στροφή, ακολουθώντας την καρδιά μας, την δική μας λογική, τα όνειρά μας.

Ας απαιτήσουμε τώρα το μέλλον που δικαιούμαστε και ας πάμε όλοι να ψηφίσουμε εντελώς νέους πολιτικούς, αλλά και πολιτικούς που αντιστάθηκαν σε αυτό το σύστημα. Αυτούς τους ελάχιστους ας ψηφίσουμε εμείς οι πολλοί.

Όσα ΜΑΤ και να παρατάξει ο Παπαδήμος στο Σύνταγμα, όσα δακρυγόνα και να ρίξουν, όσο τρόμο και να προσπαθήσουν να προκαλέσουν, δεν θα καταφέρουν τίποτα εάν εμείς οι πολίτες συνειδητοποιήσουμε ότι οδηγούν στην σφαγή την ζωή και τα όνειρά μας.

Και όταν πάψουμε εμείς να φοβόμαστε και να πιστεύουμε τα ψέμματα και τα διλήμματα που καθημερινά διασπείρουν, τότε θα αρχίσουν να φοβούνται αυτοί.

Όταν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πέρα και πάνω από αυτό το δυτικό και αποτυχημένο καταναλωτικό σύστημα, τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για να κερδίσουμε την δική μας ζωή, όπως αξίζει στους Έλληνες. Μία ζωή ελεύθερη, υπερήφανη, χωρίς ψευτοδιλήμματα.

Εάν βασιστούμε στον πολιτισμό μας, κανένα μέλλον δεν είναι αβέβαιο για εμάς και κάθε μας όνειρο θα γίνει πραγματικότητα...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top