Select Menu

Τρομερή αναταραχή έχει προκαλέσει η αποχώρηση του Μουφτή Κομοτηνής Μέτζο Τζεμαλή, η οποία αποτελεί την κορυφή σε ένα παγόβουνο εξελίξεων, για τις οποίες ελπίζουμε πως δεν θα προλάβουν να συμβούν και θα υπάρξει ικανή μέριμνα από την Ελληνική πολιτεία. Αυτή η παραίτηση συνδέεται με τα πολύ συχνά ταξίδια του Αμέτ Μετέ (ψευδομουφτή Ξάνθης) στην Άγκυρα. Ταξίδια, στα οποία -σύμφωνα με πολύ καλές πληροφορίες μας- αποπειράθηκε και πίεσε στο να αποκτήσει προσβάσεις στο ευρύτερο περιβάλλον Ερντογάν, αφού ο ίδιος είναι "γέννημα - θρέμα" του βαθέως κράτους της Τουρκίας και εκπαιδεύτηκε σε περίοδο κατά την οποία οι Στρατηγοί στην Άγκυρα έπαιζαν τον ρόλο του Θεού σε ολόκληρη την Τουρκία.

Η απόσυρση του Μέτζο Τζεμαλή συνδέεται επίσης με την ολοένα αυξανόμενη προκλητικότητα των τουρκοφρόνων της Θράκης, όπως επίσης, συνδέεται με τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, στα οποία κατέστη απολύτως σαφές (προς όλες τις πλευρές -εντός και εκτός Ελλάδος- και ιδιαίτερα προς τον ΤαγίπΕρντογάν, αλλά και προς τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου) πως ο έλεγχος του τουρκικού προξενείου στην Θράκη έχει αυξηθεί (καταμετρήθηκε αυτή του η αύξηση στις εκλογές της 6ης Μαΐου) και προφανώς θα υπάρξει "αλλαγή επιπέδου" στην μέχρι τώρα εφαρμοσθείσα επεκτατική πολιτική, αφού ανοίγονται διάπλατα "ορίζοντες" αύξησης της παρεμβατικότητας μέσω του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος DEB.

Πρόσφατα, ο μουφτής Βοσνίας έβαλε υποψηφιότητα (ως πολιτικός) στις εκλογές της Βοσνίας. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα των εκλογών. Στο σημείο που πρέπει να εστιάσουμε (εάν θέλουμε να δούμε "πίσω από τα γεγονότα") είναι πως το Ισλάμ άρχισε να μεταλλάσσεται στα Βαλκάνια και να "φοράει" το πολιτικό του πρόσωπο. Για τους μη γνωρίζοντες, σημειώνουμε πως το Ισλάμ είναι ένα πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και τέλος θρησκευτικό "κίνημα", το οποίο χρησιμοποιεί την θρησκεία ως συνδετικό κρίκο προκειμένου να ελέγχει αλλά και να απειλεί "συνειδησιακά" (και όχι μόνο) τους πιστούς, από τους οποίους απαιτεί πλήρη προσήλωση. Η αλλαγή, λοιπόν, που παρουσιάστηκε ήδη στα Βαλκάνια, είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας που πρόκειται πολύ σύντομα να αποκτήσει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις -αφού είναι δεδομένο πως η "τάση" αυτή θα εξαπλωθεί- χωρίς να κρύβεται πίσω από το θρησκευτικό Ισλάμ, το οποίο προφανώς αναβαθμίζεται από τους νέους ρόλους που επίκειται να αποκτήσουν οι εγκεκριμένοι μουφτήδες.

Όλες οι πλευρές επιχειρούν να εκτιμήσουν την κατάσταση σε ένα τοπίο πολιτικά ασταθές. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αρμόδιοι παράγοντες αδυνατούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά. Παρ' ότι επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς να διαψευστεί η υπόθεση, μια σειρά από εμπλεκομένους έχουν επιβεβαιώσει το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει στη Θράκη από αυτή την εξέλιξη.

Οι πιέσεις που ασκούνται στον Μουφτή Κομοτηνής για να ανακαλέσει την αίτηση συνταξιοδότησης, είναι αφόρητες και έχει δεχτεί αλεπάλληλες επισκέψεις από την αποκάλυψη της υπόθεσης και μετά. Επισήμως η Μουφτεία «δεν απαντά» για το ζήτημα που προέκυψε αλλά ειναι γεγονός ότι υπάρχει σοβαρή αναταραχή. Και αυτή η "αναταραχή" δεν έχει να κάνει με την αποχώρηση, αλλά με την έλευση του επόμενου...

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι καταλυτικό, για να κατανοήσουμε εάν τελικά ο Αμέτ Μετέ πήρε θετική απάντηση από τον Ταγίπ Ερντογάν, ως προς την προσωπική του αναβάθμιση, μέσω ενός νέου αιτήματος (που εδώ και πολύ καιρό προπαρασκευάζεται από τους τουρκόφρονες της Θράκης) για την ανάγκη ΕΝΟΣ μουφτή στην Θράκη (υπερμουφτής;), ο οποίος θα εκλέγεται (κατά παράβαση κάθε λογικής, αλλά και παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού αυτό δεν συμβαίνει πουθενά αλλού) και θα έχει "διευρυμένα" καθήκοντα... Διόλου απίθανο, στις μεθεπόμενες εκλογές να δούμε υποψήφιο ενός "τουρκικού" κόμματος, έναν "θρησκευτικό ηγέτη", ο οποίος θα τολμήσει το μεγάλο άλμα στην πολιτική της Ελλάδας. Για όσους θεωρούν πως ένα τέτοιο εγχείρημα είναι ένα βήμα στο κενό ή εάν γίνει θα είναι μία κίνηση εντυπωσιασμού, θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε πως ο αριθμός των εισαγόμενων ισλαμιστών στην χώρα μας (βλ. λαθρομετανάστες), είναι ικανός να εκλέξει μέχρι και... κυβέρνηση!!!

"Τρίβουν τα χέρια στο Προξενείο"

Τεράστιο είναι και το ενδιαφέρον από την πλευρά του Τουρκικού Προξενείου για την υπόθεση αφού η εξέλιξη αυτή ευνοεί τις επιδιώξεις τους για την αλλαγή του πλαισίου ανάδειξης των Μουφτήδων. Τουρκικά Κανάλια έχουν ενδιαφερθεί για το ζήτημα ενώ το βάρος πέφτει και στις υπηρεσίες του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για το χειρισμό του θέματος και την αποκάλυψή του στη χειρότερη χρονική στιγμή και εν μέσω υπηρεσιακής κυβέρνησης και εκλογών. Να σημειωθεί πως έντονη έκπληξη ένιωσε το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, με το αποτέλεσμα των εκλογών στο Ν. Ξάνθης, όπου διαπιστώθηκε πως ένας πολύ σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων συντάχθηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει πολύ στενούς πολιτικούς δεσμούς με το DEB -κόμμα τουρκοφρόνων Θράκης- ).

Βέβαια, εάν πράγματι αποτελεί έκπληξη η συγκεκριμένη εξέλιξη, τότε αρκετοί από το υπουργείο Εξωτερικών (γιατί άραγε η Θράκη εντάσσεται στο ΥΠΕΞ; Θεωρείται εκτός Ελλάδος; από την ερώτηση αυτή μπορείτε να κατανοήσετε την τρικυμία εν κρανίω που υπάρχει στο κράτος των Αθηνών...) θα πρέπει είτε να καρατομηθούν άμεσα, είτε να φυλακισθούν επειδή με ενέργειες ή παραλείψεις τους εξέθεσαν μέρος της χώρας σε τεράστιο εθνικό κίνδυνο. Είναι απολύτως σαφές πως η κίνηση του Μέτζο Τζεμαλή αποσκοπεί στην δημιουργία ισχυρής πίεσης για την ανάδειξη ή και τον τρόπο ανάδειξης ενός νέου μουφτή. Δηλαδή, ο Μέτζο Τζεμαλή ενήργησε απροκάλυπτα υπέρ των όσων ο Αμέτ Μετέ εδώ και χρόνια προσπαθεί να υλοποιήσει, παραχαράσσοντας κώδικες του Ισλάμ, προς τέρψιν και απόλυτη ικανοποίηση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόθεση είχε γίνει γνωστή εδώ και ένα μήνα περίπου αλλά, δεν κατέστη δυνατό να υπαναχωρήσει ο Μουφτής Κομοτηνής από την παραίτηση. Η χρονική στιγμή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς η έλλειψη αντικαταστάταη, ούτε καν τοποτηρητή, προκαλεί επίσπευση των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στον τρόπο ανάδειξης των Μουφτήδων. Όπως είναι γνωστό η αρμόδια Επιτροπή, την περίοδο της συγκυβέρνησης, απαξιώθηκε (απαξιωμένη ήταν ακόμη και όταν "λειτουργούσε, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο θα πρέπει να αναλύσει σε βάθος μία σοβαρή Ελληνική κυβέρνηση) και δεν κατέληξε σε σοβαρό πόρισμα ή νομοθετικό κείμενο που να λύνει το ζήτημα.

Κρίση για το ΥΠΕΞ

Τις επόμενες μέρες ο Μουφτής Κομοτηνής αναμένεται ότι θα τοποθετηθεί επίσημα είτε επιμείνει, είτε ανακαλέσει την αίτηση συνταδιότησης. Την ίδια περίοδο το ΥΠΕΞ στη Θράκη έχει να διαχειριστεί μια πολύ σοβαρή κρίση με σοβαρό κίνδυνο να απαξιωθεί πλήρως ο ρόλος του.

Για όσους πιστεύουν πως θα υπάρξει αδιέξοδο, λυπούμαστε πολύ που θα τους κάνουμε να χαρούν. Ναι, το αδιέξοδο είναι προφανές και θα λειτουργήσει αρνητικά για τα συμφέροντα της Ελλάδας. Και το αδιέξοδο δεν δημιουργήθηκε στην τύχη. Επιλέχθηκαν και ο χρόνος και οι άνθρωποι που θα γινόταν το συγκεκριμένο "χτύπημα". Οι γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στην Αν. Μεσόγειο και την Ευρώπη, είναι ραγδαίες και η τουρκική εξωτερική πολιτική δεν έχει καμία διάθεση να χάσει περισσότερο χρόνο, τη στιγμή που οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας είναι ιδανικές για τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Η Θράκη κοντεύει να μπει, πλέον, στην τελική ευθεία εξελίξεων που θα επηρρεάσουν την μορφή της Ελλάδας. Δυστυχώς, επί χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την διάσωσή της και οι "αριθμοί" έχουν πλέον αρχίσει να γίνονται καταλύτες των επερχόμενων εξελίξεων. Είναι πολύ δυσάρεστο να επιτίθεται κάποιος στην πατρίδα σου. Επίσης δυσάρεστο είναι να βρίσκονται πρόθυμοι να "ξεπουλήσουν" ή να αδιαφορήσουν γι αυτή την πολύπαθη πατρίδα. Το χειρότερο όμως είναι σε εκείνους που πρόθυμα παρεμβάλλονται για να δημιουργήσουν ή να διευκολύνουν στην δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για μία εθνική τραγωδία. Στην περίπτωση της Θράκης, οι πρόθυμοι οσφυοκάμπτες, εφιάλτες, επιτηδευμένα ανίκανοι και Ιούδες, δυστυχώς είναι πάρα πολλοί και δεν κατοικοεδρεύουν στο Μαξίμου και σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες. Δυστυχώς για την Θράκη, την δική της "κερκόπορτα" την άνοιξαν οι ντόπιοι "εκλεκτοί" προωθούμενοι αστέρες της πολιτικής, οι οποίοι αντάλλαξαν την επιδιωκόμενη πρόσκαιρη εξουσία, με το χώμα που πατούσαν. Είναι γεγονός πως η Άγκυρα βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη, αφού πέρα από τους δικούς της προσεκτικούς σχεδιασμούς, ποτέ δεν πίστεψε πως θα μπορούσαν να βρεθούν τόσοι πολλοί ματαιόδοξοι ηλιθιωδώς πρόθυμοι πολυπολιτισμικοί ή μη, κάτοικοι ή περιοδικοί επισκέπτες της Θράκης, οι οποίοι θα "λειτουργούσαν" με τόσο μεγάλο ενθουσιασμό υπέρ των τουρκικών συμφερόντων.

Οι εξελίξεις τρέχουν... Και οι οιωνοί για την Θράκη και τους Έλληνες που την κατοικούν, έχουν αρχίσει να γίνονται οι χειρότεροι..., αφού η Θράκη δεν βυθίζεται απλά στο Ισλάμ και την "σαρία", αλλά ακόμη χειρότερα, εξαφανίζεται από την υπερεντατική... αδιαφορία!!!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top