Select Menu

Θα καμφθούν οι Έλληνες από τους εκβιασμούς και τις απειλές ή αντίθετα θα αντιδράσουν; Μέχρι στιγμής οι Έλληνες αντιδρούν και δικαιώνουν την παράδοση αιώνων. Γιατί χθες η απροκάλυπτη πίεση της Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάλυψε την παράλληλη γκάφα με το Γερμανό "επιτετραμένο" πρόεδρο του Γερμανικού Κοινοβουλίου, που βρέθηκε στη χώρα μας σε αποστολή επίδοσης εκβιαστικών μηνυμάτων. Τι μας είπε ο Μάρτιν Σουλτς; "Έκτός ευρώ είναι η φρίκη". Προσέθεσε ότι "καμία χώρα στη Ευρώπη δεν θα συμφωνήσει στην χρηματοδότηση των 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις σας και αυτά που έχουν συμφωνηθεί”…

Καθώς ο Σουλτς είναι σοσιαλδημοκράτης υποτίθεται ότι εξέφραζε μία αυτόνομη γνώμη και δεν ήταν στην υπηρεσία της γερμανικής κυβέρνησης και της Μέρκελ. Ωστόσο αυτό είναι μόινον η μισή αλήθεια. Ο Μάρτιν Σουλτς είναι πρόεδρος χάρη στη βοήθεια της κας Μέρκελ και του κυβερνητικού συνασπισμού της που έκαναν έναν πολτικό συμβιβασμόι και "ανταλλαγή". Και δεύτερον είναι αλληθές ότι και οι Σοπσιαλδημοκράτες στη Γερμανία, δεν είχαν διαφορετική γραμμή στα θέματα της ΕΕ.

Ο Μάρτιν Σουλτς προώθησε τη  γραμμή των μικρών αλλαγών που ευαγγελίζεται ο Γάλλος Ολάντ και μάλλον έχει συμφωνήσει η κα Μέρκελ και οι οποίες θα παρουσιασθούν ως κάτι πολύ σοβαρό. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να προσφέρουν και θα αποτελέσουν γερμανική νίκη.  “Δεν μπορώ να σας πω ότι όλα θα αλλάξουν από αύριο. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σας το πω αυτό. Αν το έκανα θα έλεγα ψέματα. Η πρώτη σκληρή αλήθεια είναι πως οι μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτες. Δρόμος οδυνηρός. Οι καρποί των μεταρρυθμίσεων θα γίνουν αντιληπτές μετά από χρόνια. “Αντιλαμβάνομαι την οργή του λαού που φέρει μεγάλο βάρος, η παρουσία μου εδώ σύμβολο ότι θέλουμε να υποστηρίξουμε τον ελληνικό λαό”, είπε ο Σουλτς.


defencenet.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top