Select Menu

Θα κρατικοποιήσουν την Ολυμπιακή και τον ΟΤΕ, θα επιβάλουν φόρο 1% επί του τζίρου των επιχειρήσεων, θα χρησιμοποιήσουν τις καταθέσεις για ανάπτυξη, θα προσλάβουν 100.000 δημοσίους υπαλλήλους, θα συνάψουν υποχρεωτικά δάνεια σε όσους Έλληνες έχουν στις τράπεζες περισσότερα από 20.000 ευρώ. Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δηλώσεις στελεχών του. Αυτή είναι η κυβερνητική τους πρόταση.

Κι αν κάποιος τους πει ότι αυτά δεν γίνονται, η απάντηση είναι έτοιμη: Θα πάρουμε δάνεια από Ρωσία και Κίνα. Το μόνο που δεν έχουμε ακόμη ακούσει είναι ότι ο Τσάβες θα μας εξασφαλίσει πετρέλαιο για τις κρύες νύκτες του χειμώνα. Αλλά ας μην βιαζόμαστε. Θα το ακούσουμε κι αυτό.

Τις δηλώσεις για την Ολυμπιακή και τον ΟΤΕ τις έκανε ο κ. Δραγασάκης και την αμέσως επόμενη στιγμή ξεκίνησε πάρτι στα γραφεία των βασικών μετόχων των εν λόγω εταιρειών. Τέτοιο δώρο ήταν ανέλπιστο, εκτός κι αν νομίζει κανείς ότι θα αποζημιωθούν με λιγότερα χρήματα από όσα έχουν πληρώσει. Δεν μας είπε ο κ. Δραγασάκης που θα βρει αυτά τα χρήματα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης.

Την φορολόγηση των επιχειρήσεων με 1% επί τους τζίρου τους την έκανε ο καθηγητής κ. Μηλιός. Αν θυμάμαι καλά ο κ. Μηλιός ήταν στην Β΄Πανελλαδική (Ομάδα που διασπάστηκε από τον Ρήγα Φεραίο) μαζί με τον Χρύσανθο τον Λαζαρίδη του κ. Σαμαρά. Ο κ. Μηλιός, λοιπόν, προανήγγειλε την πιο άγρια φορολογία σε βάρος των επιχειρήσεων. Κι όσοι βιαστούν να πουν ότι το κεφάλαιο θα πρέπει να πληρώσει τα... σπασμένα της κρίσης, ας σκεφτούν πόσες και τι είδους επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν στην Ελλάδα με τέτοιους όρους.

Τις δηλώσεις για τα δάνεια και τις καταθέσεις τις έχουν κάνει οι κ.κ. Σρατούλης και Γλέζος και μάλιστα πολλάκις. Την πρώτη φορά που τις αναπαράγαμε μας κατηγόρησαν ως... προβοκάτορες. Στις επόμενες ημέρες έσπευσαν οι ίδιοι να τις επαναλάβουν τόσες πολλές φορές που τις εμπεδώσαμε άπαντες. Έτσι συνεχίζεται αμείωτος ο ρυθμός των εκροών καταθέσεων από τις τράπεζες, αλλά και γι΄ αυτό φταίνε μάλλον οι «άθλιοι προβοκάτορες» και «υπηρέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου».

Για τα δάνεια από Ρωσία και Κίνα υπήρξαν χτες σχετικές δηλώσεις από την κα Χαραλαμπίδου. Θα μας σώσει ο Βλαδίμηρος. Εδώ οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν να σώσουν τον εαυτό τους και χρεοκόπησαν πριν μερικά χρόνια για 60 δισεκατομμύρια και θα σπεύσουν να πληρώσουν για μας τα 300 τόσα που χρωστάμε; Μάλλον όχι. Ίσως εννοούν ότι σε περιβάλλον δραχμής θα έρθουν Ρώσοι και Κινέζοι και θα αγοράσουν τα πάντα για μερικές πενταροδεκάρες. Ενδιαφέρουσα πρόταση. Αν κάτι ανάλογο το υποστήριζε κάποιος για τους αμερικάνους θα τον είχαν πει ήδη πράκτορα. Όταν το υποστηρίζει για τους Ρώσους και τους Κινέζους, πως μπορείς να τον πεις; Σύντροφο; Να με συγχωρούν, αλλά κάποιος πρέπει να τους πει ότι Ρώσοι και Κινέζοι είναι πλέον καπιταλιστές και ότι τοποθετούν τα κεφάλαιά τους με όρους της αγοράς. Κι αν πρόκειται να πρέπει να επιλέξω μεταξύ της Ευρώπης και των «άλλων», δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την Ευρώπη. Εγώ δεν έχω κάποιο συμφέρον να το κάνω αυτό. Οι... άλλοι;

Για τον Τσάβες δεν μας το έχουν ακόμη πει. Υπομονή. Δεν έχουν πιάσει ακόμη τα κρύα. Αλλά ούτε και οι ζέστες! Ακόμη. Διότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το θερμόμετρο στα ύψη. Οπότε θα ακούσουμε διάφορα.

Σαν να ακούω τον Ανδρέα. Τότε που μιλούσε για τον Καντάφι, τα αδέλφια μας τους Άραβες, τους συντρόφους μας των λαϊκών κινημάτων σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Για την ΕΟΚ, το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς. Ω καιροί! Ω ήθη!...

Θανάσης Μαυρίδης

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top