Select Menu

Ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό για τις ενέργειες και τα ψέματά τους, εντούτοις εξακολουθούν οι πανελίστες τους μέσα από τις οθόνες των καθεστωτικών ΜΜΕ, να πουλάνε την προπαγάνδα τους για τον φανταστικό κίνδυνο να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Δεν έβαλαν μυαλό αυτά τα κόμματα και το αποτέλεσμα θα το εισπράξουν στις επόμενες εκλογές, ώστε να οδηγηθούν επιτέλους μόνιμα στον αποτεφρωτήρα της πολιτικής ιστορίας της χώρας.

Μόλις προχθές η τρόϊκα αποδέσμευσε ποσό 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία όμως δεν εισήλθαν στα ταμεία του ελληνικού κράτους, αλλά εισήλθαν μόνο λογιστικά μέσα στον Ειδικό Λογαριασμό που θεσπίστηκε με το νέο μνημόνιο και από εκεί πήγαν κατευθείαν στην ΕΚΤ.  Αυτά τα 4,2 δις ευρώ είναι νέο δάνειο που φορτώνεται ο ελληνικός λαός, προκειμένου να δοθούν στην ΕΚΤ για να εξοφληθεί ομόλογο που λήγει τώρα και το οποίο είχε αγοράσει η ΕΚΤ από την δευτερογενή αγορά ομολόγων στη μισή περίπου τιμή του.

Προσέξτε το παράλογο της υπόθεσης.
Ενώ η ΕΚΤ είχε αγοράσει αυτό το ομόλογο μισοτιμής με ανάλογη ζημία του ιδιώτη (αγορά) που το κατείχε και ο οποίος φυσικά δεν μας ξαναδανείζει, εντούτοις, αυτό φρόντισαν οι Γερμανοί να εξαιρεθεί από το κούρεμα των ομολόγων, να υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο και να το εισπράξει ολόκληρο η ΕΚΤ. Δηλαδή η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης, κερδοσκοπεί ασύστολα με εντολή της Γερμανίας, σε βάρος της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού φορτώνοντάς μας με ακόμα περισσότερα χρέη..

Ούτε ευρώ από αυτό το δάνειο των 4,2 δις, αλλά και οποιοδήποτε από εδώ και μετά δάνειο της τρόϊκας, δεν πρόκειται πλέον να ξαναπάει σε μισθούς και συντάξεις. Όλα τα από εδώ και πέρα δάνεια, καθώς και τα χρήματα από τους φόρους, θα πηγαίνουν στον Ειδικό Λογαριασμό και από εκεί θα πληρώνονται πρώτα τα τοκοχρεολύσια  των δανείων της τρόϊκας και τα υπόλοιπα ομόλογα των ιδιωτών που κουρεύτηκαν.

Θα πρέπει λοιπόν να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι από εδώ και στο εξής, το μνημόνιο εξυπηρετεί μόνο τους δανειστές και όχι τους μισθούς και τις συντάξεις.

Γι’ αυτό, αντί για καταγγελία του μνημονίου, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αρνηθεί στο εξής να ξαναπάρει άλλες δόσεις δανείων από την τρόίκα, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να επιβαρύνουν το ελληνικό χρέος.  Δεν χρειάζεται ούτε να βγούμε από το ευρώ, ούτε τίποτε άλλο. Θα ζήσουμε με αυτά που βγάζουμε (κάτι που θα συμβεί και στην περίπτωση που γυρίσουμε στη δραχμή), χωρίς νέα δάνεια, τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν έρχονται στο λαό αλλά πηγαίνουν στην τρόϊκα.

Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα η τρόϊκα θα το θεωρήσει καταγγελία της δανειακής σύμβασης, γιατί θα χάσει προσωρινά την «κότα» που κάνει τα χρυσά αυγά, αλλά δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ζητήσει πίσω όσα έχει δώσει, αλλά εκεί θα αρχίσει μια άλλη χρονοβόρα διαδικασία. .

Μόνο έτσι και κάτω από την πίεση και της γενικότερης ευρωπαϊκής Κοινής Γνώμης, θα αναγκαστεί η τρόϊκα να ξανακαθίσει σε ένα νέο τραπέζι διαπραγματεύσεων.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top