Select Menu

Τρεις άνθρωποι που εργάζονταν στη διάρκεια της νύχτας σε εργοστάσια στις περιοχές της Μόντενα και της Φεράρα έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη βορειοανατολική Ιταλία, όπως ανακοίνωσαν η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα, ένας εργάτης σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε υπόστεγο σε εργοστάσιο παραγωγής πολυστυρενίου στο Μπόντενο, κοντά στην Φεράρα και άλλοι δύο σε εργοστάσιο κατασκευής κεραμικών στο Σαντ Αγκοστίνο.

Ο σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών και διάρκειας περίπου 20 δευτερολέπτων σημειώθηκε περίπου στις 05:00 ώρα Ελλάδας, 36 χλμ. βόρεια της Μπολόνιας.

Νωρίτερα, το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) είχε αναφέρει ότι η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 6,3 βαθμών.

Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός που είχε πλήξει την Ιταλία ήταν αυτός στην Ακουιλα το 2009, μεγέθους 6,3 βαθμών, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 300 ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Τον Ιανουάριο φέτος είχε σημειωθεί ένας σεισμός 5,3 βαθμών που είχε γίνει αισθητός στη Γένοβα, τη Μπολόνια, στο Τορίνο και το Μιλάνο.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top