Select Menu

Γράφει ο Παύλος Γ. Σφέτσας,
Δημοσιογράφος, Εκπρόσωπος Τύπου Ανεξάρτητων Ελλήνων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας

Έξι μέρες μετά τις κρισιμότερες –όπως κατά κόρον ακούγαμε- εκλογές της νεότερης ελληνικής ιστορίας και η Ελλάδα ακόμη στέκει όρθια …Δεν πτώχευσε τελικά στις 7 Μαΐου, όπως τρομοκρατούσαν. Έξι μέρες και για το μήνυμα δεν είδαμε αναφορά παράδοσης. Τι ακριβώς δεν κατάλαβαν όλοι μετά την ετυμηγορία του λαού μας; Δεν είδαν ότι καταψηφίστηκε το μνημόνιο; Βαστώντας επί δυόμιση χρόνια την τιτάνια υπομονή τους, οι Έλληνες διάλεξαν την υπερηφάνεια πάνω απ’ όλα! Δύσκολα ναι, αλλά ελεύθεροι!!! Δεν μασάνε πλέον από απειλές. Δεν παίρνουν χαμπάρι τον Σόιμπλε, γνωρίζουν ότι δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο στην Ευρώπη για να τους απειλεί. Ξέρουν πως οτιδήποτε εμπερικλείει «κατάρρευση» απειλεί τις μαριονέτες του τραπεζικού λόμπι παγκοσμίως, και φυσικά τους ίδιους τους τραπεζίτες που τους κουμαντάρουν ανάλογα. Οι Έλληνες τους διεμήνυσαν να τα μαζεύουν σιγά σιγά γιατί δε νομιμοποιούνται να πατάνε το βρώμικο ποδάρι τους στη χώρα μας.

Οι Έλληνες δεν κινδυνεύουν με πτώχευση, χρεωκόπησαν ήδη. Δεν είναι μόνο τα άδεια ψυγεία, είχαν να αντιμετωπίσουν και τον βαρύ χειμώνα. Εφαρμόζοντας κατά ριππάς το δόγμα του σοκ τούς τρομοκράτησαν με τόσα δεινά, μα θα ‘χουν να λένε ότι στάθηκαν όρθιοι. Και ήρθε η στιγμή να μιλήσουν. Κι είπαν μονάχα την πρώτη λέξη. Δεν έβγαλαν απλά θυμό, δεν το ‘ριξαν δαγκωτό, χτύπησαν και το χέρι στην κάλπη στη θύμηση του Βενιζέλου να χτυπά το δικό του στο έδρανο της βουλής. Τότε που τον έβλεπαν να δικαιολογεί την υποτέλεια με 4000 αστυνομικούς να τον φυλάνε. Γλύκανε τώρα… Με 13% γνωρίζει καλά ότι η όποια σύγκριση των δικών του με τα πρώτα ποσοστά του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι γιατί κοιτάει πίσω του τη μέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Σε rewind όμως… Βλέπει τα χέρια να υπογράφουν τη διάλυση. Πολλά και ποικίλα από πλευράς μου τόσα σχόλια για τον πρόεδρο της «δημοκρατικής» παράταξης. Η μόνη κοινωνία που συναντά, όταν δε νομίζει ότι την αντικρύζει μέσα από τις κάμερες φίλιων παραθύρων, είναι η πακιστανική. «Βαγγέλι πολύ καλό, όπως Γκιόργκο»! «Να δεις τι σου ‘χω για μετά», τραγουδάνε ακόμα τα κουρέλια…

Με το που άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα ο Σαμαράς δείχνει έτοιμος για τους Αγώνες του Λονδίνου. Τα μετάλλια στην ενόργανη με τέτοια ομάδα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Απ’ την υπογραφή στο λάθος μέχρι την υπογραφή στη Μέρκελ, και τώρα τον ακούμε για κεντροδεξιά παράταξη. Κάτι πρέπει να γίνει να μεγαλώσει κι άλλο τις προσδοκίες για πρωθυπουργός, θα σκέφτεται… Η καρέκλα και μη χαθεί η κεντροδεξιά. Πρώτοι άκουσαν τις σειρήνες οι δύο ψηφίσαντες την υποτέλεια. Καλεί τη Ντόρα που διέγραψε. Καλεί και τον Καρατζαφέρη να κάτσει δίπλα στα έδρανα με τον Καραμανλή, ο οποίος μιλούσε για άκρα αναφερόμενος στο ΛΑΟΣ. Τσάτρα πάτρα! Ο ένας εκ των νικητών, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εντολή ύστερα και μίλησε για αριστερή κυβέρνηση. Αλέξη τους Έλληνες θα τους κοιτάξεις ή μόνο τους Αριστερούς; Νέο παιδί είσαι κε Τσίπρα, μίλα με ειλικρίνεια στον κόσμο. ΟΚ, καταλαβαίνω ότι σε συγκυβέρνηση δεν πας, αλλά τι διαπραγματεύσεις εννοείς; Μην παίζουμε και με τις λέξεις όλη την ώρα… Από την άλλη τι πάει να πει απαγκίστρωση κε Κουβέλη; Είδες καμιά τσιπούρα να παραμένει ζωντανή μετά την απαγκίστρωση; Και το θράσος πάντως συνεχίζεται… Τον ελληνικό λαό δεν τον τρομοκρατούν απλώς, τον μαλώνουν κιόλας! Η Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να διορθωθεί (!!!) η ψήφος των πολιτών σχετικά με το κόμμα της. Ο δε «μπράβο και ζήτω» Καρατζαφέρης μαλώνει κι αυτός το λαό για το τι ψήφισε! Νομίζει ότι ξεχνάμε που συμπονούσε τον Γιωργάκη μην τυχόν και γίνει ο νέος Τρικούπης! Μόνο ένας Καμμένος συνεχίζει να μιλά ακόμη για εθνικό μέτωπο απέναντι στη Νέα Τάξη…

Λίγες οι οάσεις στην τηλεόραση. Στην πλειοψηφία έμειναν στην προ εκλογών εποχή. Νομίζουν ότι σερβίροντας πρώτη μούρη τα ίδια πρόσωπα κάποιος θα «τσιμπήσει». Τα ΜΜΕ σπριντάρουν στην τρομοκρατία των πολιτών. Μετά τις ίδιες και τις ίδιες φάτσες του εσωτερικού μάς παραλαμβάνουν οι έξωθεν «φιλέλληνες». Ο Μπαρόζο που τον ψάχνουν στην Πορτογαλία για κάτι σκάνδαλα, το κουκλάκι του Άκερμαν της Μπούντεσμπανκ, Μέρκελ, και λοιπές συμμαχικές δυνάμεις… Από ποιο ευρώ θα μας διώξουν, απ’ αυτό που το έχουμε πληρωμένο με χρυσό; Το σκηνικό στημένο, το έργο της φύτευσης της παγκόσμιας διακυβέρνησης εξελίσσεται. Δεν μπορούν οι πολιτικοί, πάμε για παγκόσμια θέματα… Εξαθλίωση των λαών και καταστολή, και νομίζουν θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο. Προσπαθούν οι διαπλεκόμενοι εκδότες και καναλάρχες με την εξουσία να τρομάξουν ποιον αλήθεια; Ξαφνικά ανακάλυψαν το βρετανικό δίκαιο στα 400 εκατ. που λήγουν οσονούπω. Μπα μπα… 500 από ΦΠΑ χρωστά η Hochtief ρε καμάρια! Και τα μισά απ’ τα 4 δις που φωνάζετε χάρισαν στη Siemens τα φιλαράκια σας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πρόσφατα!

Για ποια αλβανοποίηση τολμάτε και μιλάτε όταν αυτοκτονούν Έλληνες εξαιτίας σας; Πως δεν θα έχουμε φάρμακα όταν ήδη 9 στους 10 αδυνατούν να τα πληρώσουν; Για ποια παιδεία όταν μαθητές κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες στην εκκλησία; Για ποια υγεία όταν κλείνουν 20 νοσοκομεία το 2013; Για ποιο πετρέλαιο όταν με το ζόρι κάποιοι έκαιγαν καλοριφέρ για λίγες ώρες; Άλλοι που δεν πλήρωσαν τα χαράτσια τούρκικου τύπου του Τούρκογλου βλέπουν να μπαίνει χέρι στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς! Οι συντάξεις μπαίνουν με όλο και λιγότερα χρήματα κάθε μήνα. Τα επιδόματα ανεργίας το ίδιο, τα οποία μείωσαν μάλιστα κατά 100 ευρώ! Προνοιακά επιδόματα εξανεμίζονται και η καταστολή έπεσε πάνω και στους τυφλούς ακόμα! Οι πολιτικοί απατεώνες σπείρατε την καταστροφή στην Ελλάδα και ήρθε η ώρα να πληρώσετε! Επειδή δεν πήρατε κανένα μήνυμα ετοιμαστείτε για νέες εκπλήξεις. Όλη η Ευρώπη εξεγείρεται και ‘σεις περιμένετε απ’ έξω εντολές για να αλλάξει η λιτότητα, πάλι κάνετε ότι δεν ακούτε. Έρχονται και τα μονοψήφια… Θα ζήσετε το μαρτύριο της σταγόνας!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top