Select Menu

Το δεκανίκι του δικομματισμού έκανε τα αποκαλυπτήρια του σήμερα. Καλή χώνεψη στα μέτρα που έρχονται.

Δυστυχώς ακόμη μια φορά επιβεβαιωθήκαμε οικτρά όταν γράφαμε πως η ΔΗΜ.ΑΡ του Κουβέλη δεν είναι παρά ένα απροκάλυπτα κατασκευασμένο από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα αριστερούλικο μαξιλαράκι του συστήματος, ούτως ώστε να οδηγούνται εκεί με ασφάλεια οι απογοητευμένοι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. (Για του λόγου το αληθές διαβάστε εδώ και εδώ)

Ο κ. Κουβέλης λοιπόν πρότεινε τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα έως τις επόμενες ευρωεκλογές του 2014 και στόχο τη σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ:
«Οδεύουμε προς το τέλος των διερευνητικών εντολών. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για όλους. Απευθύνομαι προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και τους γνωστοποιώ την πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για συγκρότηση κυβέρνησης. Την πρόταση αυτή απηύθυνα πριν από λίγο στον κ. Βενιζέλο και είναι αυτονόητο ότι απευθύνεται προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Προτείνω τη συγκρότηση Οικουμενικής κυβέρνησης, με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας.

Η αποστολή αυτής της κυβέρνησης, που θα έχει συγκεκριμένο δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, θα είναι διπλή : Πρώτον, να κρατήσει την χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και δεύτερον, να ξεκινήσει την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Η κυβέρνηση αυτή με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη θα αξιοποιήσει το ευνοϊκότερο πλέον ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον για να πετύχει θετικά αποτελέσματα, μετά από συστηματική και σκληρή διαπραγμάτευση. Να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη , με την κοινωνία όρθια και με την νέα γενιά παρούσα.

Καταθέτουμε αυτήν την πρόταση με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών που περνάει η χώρα και καλούμε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στον τόπο. Επισημαίνω ότι εμείς και εγώ προσωπικά δεν διεκδικούμε τίποτε πέρα από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλει σε έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού και της χώρας».

Το μόνο που απομένει να ξεκαθαριστεί είναι αν θα σχηματιστεί η κυβέρνηση εν μέσω της διερευνητικής εντολής του Ε.Βενιζέλου ή κατά την σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο.

Αμέσως μετά ο Ε.Βενιζέλος είπε ότι: «Η συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ήταν ουσιαστική. Διαπίστωσα πως έχει συγκεκριμένη και υπεύθυνη πρόταση. Είναι κοντά και συμπίπτουν με τις δικές μας απόψεις, για υπέρβαση του μνημονίου μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και με στόχο καλύτερες συνθήκες» σημείωσε.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «καλό οιωνό», προσθέτοντας ότι την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα. Παρέπεμψε δε, την προσπάθεια για εξεύρεση οριστικής λύσης στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, που θα συγκληθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη ΝΔ ήδη έχουν αποδεχθεί τη νέα συγκυβέρνηση και τους έχει ανακουφίσει ιδιαίτερα η εξέλιξη: Ούτε 14% δεν τους έδειχναν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά τις εκλογές

Βέβαια, μία τέτοια κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια "πολιτική ανωμαλία" η οποία το μόνο που θα καταφέρεινα προκαλέσει είναι ακόμα πιο βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση στην χώρα. Με την πλειοψηφία των πολιτών να έχουν πολύ πρόσφατα καταφερθεί διά της ψήφου τους κατά του Μνημονίου για τον μεν Φ.Κουβέλη είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οδεύει στο δρόμο του Γ.Καρατζαφέρη.

Για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι παρά τα εκλογικά ποσοστά τους, είναι έτοιμοι να τα βάλουν για άλλη μια φορά με την κοινωνία...

Λόγιος Ερμής με πληροφορίες απο defencenet και 24h.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top